Джони Куест

Робърт Родригес съвсем не е безразличен на „операционния” екип – има хора, които безусловно му се кефят, има и други, които са по-сурови към издънките му (а такива има). Затова с надежда и задоволство подхождаме към информацията, че Warner Bros. са си „заплюли” именно него, като специалист по „ екшън филми за младежи”, разбирай – няколкото „Деца-шпиони”, да режисира игрална версия на поредицата „Jonny Quest”.

Jonny Quest” е популярен анимационен сериал на Hanna-Barbera от средата на 60-те години, в който „младият Джони Куест пътува по света с един учен – баща му, с осиновения му брат, един булдог на име Бандит и „зачислен” към тях правителствен агент, който има задача да ги пази, докато групата разследва научни мистерии”.

Именно това гласи краткия синопсис, с който сценария на „Jonny Quest” попада в „черния списък” на нереализираните проекти за 2008 година. Очевидно е било нужно време, през което се е спрягал Зак Ефрън за ролята на Джони (а момчето междувременно порастна), а Дуейн Донсън „Скалата” – за ролята на агента Банън, но този проект е „изтлял” във времето. Сега се очаква Родригес, заедно с Тери Росио (няколко „Карибски пирати”, „Самотният рейнджър”), да работят по пренаписването на първоначалния сценарий, дело на Дан Мазеу.

От доста време насам това ще бъде първият филм, който Родригес поема като ангажимент към компания – отдавна не е работил под „наблюдение”. Но пък за Warner Bros. може би ще се окаже доста изгодно да наемат сценаристо-оператор-композитор-монтажисто-режисьор в едно, който умее да се справя доста прилично и с минимални бюджети. При това опитът му в „детското” кино съвсем не е за пренебрегване, защото „Деца-шпиони” се представиха задоволително-към-добре като боксофис резултати. Да видим!

А ето как е изглеждала анимационната поредица, и разбира се – всяка прилика със „Семейство Флинтстоун”, „Скуби Ду” и какво ли още не съвсем не е случайна!

http://www.youtube.com/watch?v=L0kg_tzQvf4

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *