Преди време ви представихме два трейлъра от „Висоцки. Благодаря, че съм жив“ на Пьотр Буслов, който разказва за живота на гениалния поет, композитор и актьор Владимир Висоцки. Филм, от който се интересуваме живо.

„Висоцки. Благодаря, че съм жив“ вече би трябвало да се върти из руските киносалони (премиерата му е 01.12), но за съжаление все още няма никакви отзиви. Това, което има обаче, е нов трейлър, който въпреки музикалния съпровод на руския рап, продължава традицията на „американизираното представяне” на филма, което е направо нелепо предвид централната му тема и персонаж.

Режисьор на „Висоцки. Благодаря, че съм жив” е Пьотр Буслов („Бумер“), а в ролите са Оксана Акиншина, Андрей Смоляков, Владимир Меншов, Андрей Панин и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Този рап речитатив във филм за Висоцки е нелеп! Като цяло странен подход за поамериканчен маркетинг, интересно ми е доколко пръст имат в това „Columbia pictures“…

  2. В момента съм в Киев и най-вероятно утре ще ходя да гледам филма, та скоро мога да ви пусна някое и друго отзивче 🙂

  3. @Иван М.
    И при братята всичко вече е по-американски. Така нещата се продават по-добре. Сега като се почнат рап кавърите на Висоцки ще видиш! 🙂

    @Martin S. Petrusenko
    С огромен интерес очакваме мнение. 🙂

  4. Накратко – жалко, че този филм няма да се завърти и по нашите екрани, определено е направен страхотно. А тайната за актьора, който изпълнява ролята на Висоцки все още е налице. Но масивното участие на Columbia е ясно отчетливо, защото филмът е със силен американски привкус.

  5. Еха-а, супер! 🙂 Благодаря за инфото! 🙂

    Стискаме палци, да дойде на някой фест, макар че изглежда прекалено комерсиален за целта. 🙁 То още от трейлъра си личи американския привкус!

  6. Няколко дни подминавах тази новина. Но беше време да и обърна подобаващото внимание, щом става дума за великия Вискоцки!
    Защото знаем, че той наистина е един от най-великите хора в неговата сфера….
    След като изгледах трейлъра мога да кажа само едно.
    Направо ме е срам с такава подигравка.
    Ако бях Вискоцки щех да се обърна в гроба.
    Просто филма няма да го гледам за да не си развалям почитта ми към този велик поет, композитор и певец…., защото това си е жива подигравка.
    Абе на къде върви света. Вече няма нищо стойностно в човешкия живот. Всякакъв морал, етика и човечност започна да изчезва от нашето ежедневие…
    Вместо да направят филм, който съм сигурен, че имаше потенциала да обере статуетките на всички световни филмови награди. Те се усраха тотално.
    Нещем да говорим повече.

  7. Е, чакай де, може филмът да не е чак толкова лош. Ето Martin S. Petrusenko казва, че е добър. Може човекът/личността Висоцки да е уважен и представен подобаващо.

  8. Е спр няма де възможно е, но като знам как вече се изопачава всичко.
    Абе той добре казва, но като знам хората каква изопачена предства за изкуството имат, мен лично много ме съмнява кто слушам тоя руски рап….
    П.С. Да не съдим за книгата по корицата де………..

  9. Филмът се е представил добре в Русия като боксофис.
    Една рецензия – http://www.obzorkino.tv/2011/12/04/visotskiy/.

    Аз бих го гледала с интерес също, въпреки участието на Columbia, руския рап и смесените ми чувства към режисьора.

  10. Баси, колко съм зле, въобще не мога да отлепя на руски! 🙁 🙁

    Иначе, спор да няма, и аз би го гледал с голям интерес. 🙂