Чарлийз Терън

Не сме съвсем сигурни какво се случва с „Dark Places“ – екранизацията по едноименния роман на Джилиан Флин (нека не изпадаме в подробности дали се казва Джилиан или Гилиан), която се очаква от вече няколко години. Може би първите ни впечатления от трейлъра са оправдани и основната причина за забавянето на филма е, че той просто не е достатъчно добър и продуцентите се чудят как точно да подходят към него. Но френската премиера е тази сряда, а за разпространение в САЩ още не се чува и съответно рекламната кампания е почти несъществуваща (сравнете с рекламите на другия филм с участието на Чарлийз Терон и Никълъс Холт).

Докато имаме възможност да гледаме филма и да разберем какви в крайна сметка са качествата му, ние продължаваме да го следим сравнително отблизо и въпреки че първият трейлър никак не ни впечатли, името на Флин и добрите спомени от „Не казвай сбогом“ ни накараха да прочетем романа „Dark Places“ („Мрак“ у нас).

Приятен за четене и много добре написан трилър, който обаче ни допадна по-малко от „Не казвай сбогом“, „Dark Places“ разказва за Либи Дей, която като малка свидетелства срещу брат си, обвинен в убийството на майка им и двете им сестри. 25 години по-късно тя се среща с група хора, които вярват, че истината за ужасяващото убийство все още не е излязла наяве.

Точно този нетипичен клуб – наречен „Kill Club“ и състоящ се предимно от странни типове – е представен в 3-минутния клип, който може да видите по-долу, последван на 20-тина снимки от филма, които представят няколко доста важни персонажа. Но ви предупреждаваме, режисьорът Жил Паке-Бренер не е Дейвид Финчър.

Чарлийз Терън

Да, дребната главна героиня няма нищо общо с Чарлийз Терон, но това въобще не ни дразни. Всичко останало е доста по-притеснително – „Dark Places“ просто не изглежда достатъчно интересен и подозираме, че ще се окаже пропилян потенциал. И този глас зад кадър в началото на клипа… Дано не сме прави и дано имаме възможност да разберем по-скоро. Ако пък на вас видяното ви допада, може да хвърлите едно око на синопсиса на българското издание:

Либи Дей е едва на седем години, когато пред очите ѝ брутално убиват майка ѝ и двете ѝ сестри. В хода на разследването тя свидетелства срещу брат си, Бен, който се озовава зад решетките с доживотна присъда. Четвърт век по-късно с Либи се свързва любителският Клуб на следователите – тайно общество, разследващо печално известни престъпления. Според тях Бен е невинен, а истинският убиец е все още на свобода. Либи е потресена от техните твърдения. Объркана, тя поставя под съмнение какво точно е видяла … или по-скоро не е видяла в нощта на трагедията. Завръщането ѝ на местопрестъплението отприщва спомени, които дават неочакван поглед към случилото се. А истината е шокираща…

Режисьор на „Dark Places” на Жил Паке-Бренер („Sarah’s Key”), а в ролите са Чарлийз Терън, Клои Грейс Морец, Никълъс Холт, Кристина Хендрикс, Кори Стол, Тай Шеридън, Стърлинг Джеринс и други.

Както вече споменахме, френската премиера на филма е 8 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *