Бандерас

На 5 август 2010 г. след авария се срути мината „Сан Хосе“ за добив на злато и мед в Чили, вследствие на което 33-ма души останаха затрупани на 700 метра под земята. Трагичният инцидент прикова вниманието на целия свят, който в продължение на рекордните 69 дни беше свидетел на опити миньорите да бъдат измъкнати живи – опити, които в крайна сметка завършиха благополучно.

The 33” разказва историята на хванатите в капан миньори, на техните семейства и на хората, които изготвят плана за тяхното спасение.

http://www.youtube.com/watch?v=f_rlT81FNlw

Ние също бяхме от хората, които следиха отблизо съдбата на чилийските миньори, развълнувахме се от кадрите с тяхното спасение и не спирахме да си мислим, че от това би могло да се получи добър филм. Сега обаче, след като виждаме първата реклама на вече готовия „The 33”, не сме съвсем сигурни – като че ли евтините сантименти, които се опитват да ни набутат, ни идват малко в повече. Въпреки това, филмът има потенциал и ще му дадем шанс, ако ни попадне.

The 33” е дело на мексиканската режисьорка Патрисия Риген („Under the Same Moon”), а  сценаристи са Мико Алане („5 Days of War”) и Хосе Ривера („The Motorcycle Diaries”). В ролите ще видим  Антонио Бандерас, Родриго Санторо, Лу Даймън Филипс, Жулиет Бинош, Марио Касас, Гейбриъл Бърн, Джейкъб Варгас, Коти ди Пабло и други.

Чилийската премиера на филма е 8 август 2015 – точно пет години след инцидента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *