Ако се движим бързо, няма да усетят, че филмът е тъп
Ако се движим бързо, няма да усетят, че филмът е тъп

След предишния потресаващо малоумен трейлър на предстоящия римейк на класиката „Бен-Хур” изпитваме единствено досада, когато видим, че са излезли нови рекламни материали по повод проекта на Тимур Бекмамбетов. Нямаме против съвременните режисьори да се пробват да надскочат старите майстори, но когато видим нещо отчайващо слабо, няма смисъл да крием чувствата си.

Всъщност познатата на всички класика с участието на Чарлтън Хестън е четвърта поред адаптация по популярния роман на Лу Уолъс „Бен Хур: Една християнска притча“, така че е излишно да се мрънка за някакво посегателството към филма на Уилям Уайлър от 1959 г. Проблемът е, че това, което видяхме досега никак, ама никак не ни обнадеждава. Кадрите, пропити с неубедителни ефекти и патетични викове, по-скоро напомнят на кошмарния „Легендата за Херкулес”. Все пак дългът ни зове да споделим последния трейлър. Гледайте, ако смеете:

Господи, тези коне накрая… Положението продължава да е същото. Чудим се защо кадърни актьори като Джак Хюстън и Тоби Кебъл си губят времето с такива глупости, но за съжаление толкова сме свикнали с апатичния Морган Фрийман, че никак не ни изненадва в отчайващото си поднасяне на реплики. Не обичаме да коментираме филм, който все още не сме гледали и ще запазим хапливите си забележки за след премиерата, но не виждаме дори и минимален шанс за нещо поносимо.

Забравихме да споменем, че в новия филм образът на Исус Христос ще играе ключова роля. За разлика от старите филми, във версията на Бекмамбетов фокусът доста често ще пада върху Месията. Според Роб Мур, вицепрезидент на Paramount: „Образът на Христос ще отговори на очакванията на хората и особено очакванията на вярващите, които ще бъдат уважени в този филм”. Според нас това определено е грешка, а и веднага ни напомня за страхотната сцена от „Аве, Цезаре!”.

За финал ви предлагаме няколко снимки:

ben-hur-img02-20160726 ben-hur-img03-20160726 ben-hur-img04-20160726 ben-hur-img05-20160726 ben-hur-img01-20160726

Режисьор на „Бен-Хур” („Ben-Hur”) е Тимур Бекмамбетов („Нощна стража”, „Неуловим”), а сценарият е дело на Кийт Кларк („The Way Back”) и Джон Ридли („12 Years a Slave”). В ролите са Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Морган Фрийман, Назани Бониади, Родриго Санторо, Пилоу Асбек, Моисес Ариас, София Блек-Д’Елиа, Айлет Зурер и други.

Премиерата е 19 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *