От години вече, мине се, не мине време, и пишем новина за някаква екранизация или интерпретация по „Франкенщайн”, като поне една от тях – „Аз, Франкенщайн” – вече гледахме и за щастие забравихме. И на нас малко ни омръзна и понякога губим спомен кой проект чий беше, но както неведнъж сме писали, хванеш ли се на хорото, няма пускане. Поводът за днешната новина е „Victor Frankenstein” с Джеймс Макавой и Даниел Радклиф, който (макар и стократно забавян и отлаган) изглежда като едно от по-любопитните заглавия, посветени на „добрия” доктор.

Тази седмица на CinemaCon 20th Century Fox представиха първите кадри от филма, но в момента, в който пишем тази новина, онлайн са се появили единствено две снимки от снимачната площадка, благодарение на Empire. Вижте ги и обърнете внимание на полегналия и леко обърнал ни гръб… пациент. Дали е чудовището или някакъв по-ранен, неуспешен опит, не е ясно. Ние залагаме по-скоро на второто.

 Макавой и Радклиф

Да, точно в този момент Игор не изглежда точно както си го знаем, но това никак не ни притеснява (а и може би видът му ще се промени – не знаем кой момент от историята наблюдаваме), а престилката на Франкенщайн от другата снимка направо ни допада. В тон е с обещанията, че този път чудовището ще е по-гротескно и ужасяващо от доста привлекателен мъж с няколко белега…

Скоро вероятно ще видим тийзър или някой клип зад кулисите и може би ще придобием по-ясна представа за подхода към филма. Засега единственото, което знаем, идва от думите на Макавой пред Empire: „Чудовището е негово творение, но същото може да се каже и за Игор. Това беше много вълнуващо. Сценарият е смешен, но е и много мрачен.” Ще видим.

Когато доктор Виктор Франкенщайн (Джеймс Макавой) и довереният му асистент Игор (Даниел Радклиф) прекрачват границата в опитите си да помогнат на човечеството, манията на Виктор се превръща в лудост. Тогава той създава последното си творение – ужасяващо чудовище, което унищожава всичко по пътя си.

Режисьор на „Виктор Франкенщайн” („Victor Frankenstein”) е Пол Макгигън, а сценарият е дело на Макс Ландис. В ролите са Джеймс Макавой, Даниел Радклиф, Джесика Браун Финдли, Марк Гатис, Андрю Скот и други.

Премиерата е 2 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *