Preacher

Повече от година не сме писали нищо за екранизирането на „Preacher”. Последното ни включване беше, когато научихме, че след поредица неуспешни опити, комиксът на Гарт Енис и Стив Дилън да бъде пренесен на голям екран, проектът е бил преориентиран към сериализирана телевизионна форма (първоначално под формата на пилотен епизод, а при успех и с цял сезон под шапката на АМС), а начело на творческия екип са Сет Роугън и Еван Голдбърг, като сценаристи, режисьори и продуценти, и Сам Катлин като „шоурънър”.

Сега, след сериозна подготовка, получаваме първите кастинг новини. Рут Нега, позната ни от друг комиксов сериал – „Agents of S.H.I.E.L.D.”, ще влезе в ролята на Тюлип (Лалето), бившата съпруга на главния герой Джеси Къстър, която се присъединява към него и към вечно пияния ирландски вампир Касиди в опит да открият Бог – буквално. Deadline, които разпространиха новината, я описват като:

Избухлива, готова за екшън, секси „природна сила”, способна и непокаяла се престъпница с любов към модата и способност да конструира свалящи хеликоптери базуки от метални кутии с кафе, която не е страхува да краде, убива или да разреши неприятна ситуация чрез наръгване с царевичен кочан.

Arsface

Следващото актьорско попълнение е Иън Колети, който ще влезе в ролята на култовия Юджийн Руут, по-известен като Arseface (Гъзоликия) – един от най-известните и обичани образи от комикса. Ето и неговото описание от Deadline:

Юджийн има ужасно обезобразено лице и тежък говорен дефект, но това не пречи да е най-доброто хлапе, което ще срещнете, и наистина обожава Джеси. С външен вид, от който ти се обръща стомахът, Юджийн е Франкенщайново чудовище, което фокусира ругатните и обидите на целия град, но това не променя неговия искрен, симпатичен и чист начин да гледа на живота. Въпреки това, той е тормозен от нещо ужасно, което е извършил в миналото – нещо, което както той се опасява, е обърнало самия Бог срещу него.

Очакваме и обявяването на най-важната роля, тази на самия Проповедник. Доскоро имаше слухове, че може Доминик Купър да е човекът, но на този етап не се чува абсолютно нищо в тази посока, така че ще трябва да почакаме още малко. А дотогава може да разгледате купчината филми, които (лично според Сет Роугън) са служили за вдъхновение при подготвянето на сериала.

Ето и кратък синопсис:

Свързвайки се със странна душевна сила, наречена Genesis, тексаският проповедник Джеси Къстър губи вярата, на която е посветил целия си живот. Сега Къстър има дара на „словото” – способността да принуждава хората да правят всичко, което каже, и потегля на праведно и изпълнено с насилие пътешествие из страната, придружен от добре въоръжената му приятелка Тюлип и непрестанно пиещия ирландски вампир Касиди. Ставайки свидетел на ужасяващи и мрачни събития, Проповедника напълно губи вярата си в Господ и в хората.

Премиерата на пилотния епизод на „Preacher” е предвидена за 2016. Тогава AMC ще решат и дали да го превърнат в сериал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Вече доста често се случват подобни кастинг отклонения (дали ще е на база раса, външен вид или нещо друго) от оригинала, но мен лично това не ме притеснява. 🙂