Ловци на духове

Честно казано, не сме съвсем сигурни какво се случва с „Ловци на духове“, но се успокояваме с това, че явно никой не е наясно. Това е и причината толкова да се забавим с тази новина – надявахме се на нещо по-конкретно и по възможност от официален източник. Но явно ситуацията не е просто неясна за простосмъртните, а действително все още не са взети всички решения и със сигурност не са подписани договорите. Това обаче не пречи на всички, които проявяват поне малко интерес, да спекулират и предполагат до безкрай.

Доколкото разбираме от дребните подробности, които изникват и които ще се опитаме да обобщим тук, Sony планират цяла Ghostbusters вселена, подобна на Marvel Cinematic Universe, която на този етап да включва 4 филма. Първият от тях е вече познатият ни проект – продължение с четири главни героини, изпълнявани от Кристен Уиг, Мелиса Макарти, Лесли Джоунс и Кейти Маккинън, под режисурата на Пол Фийг и с премиерна дата 22 юли 2016.

Следващото, почти 100% сигурно продължение се очаква да е под режисурата на Джо и Антъни Русо, което – ако се получи – е доста добра новина. Братята Русо са режисьори на „Завръщането на първия отмъстител“ и епизоди на „Community“ и „Arrested Development“ (както и на предстоящия „Captain America: Civil War“), така че не изпитваме сериозни притеснения какви ще ги свършат този път. Повече ни притесняват другите имена, които се спрягат около проекта – Чанинг Тейтъм се споменава като продуцент и актьор, като идеята е да си партнира с приятеля си Крис Прат. Прат определено ни радва, макар че ако продължава да трупа проекти, направо ще омръзне на публиката. Тейтъм обаче… кой знае, ако ролята му е подходяща, може и да се получи. Това до голяма степен зависи и от сценариста, който засега се очаква да е Дрю Пиърс („Железният човек 3“).

Засега идеята е тези два филма да не са свързани – освен като част от една и съща вселена – и впоследствие двата екипа да се омешат в стил „Отмъстителите“. Ще видим кога и дали ще се получи това, но имайте предвид, че едва ли ще е в четвъртия филм, който се планира като предистория, която обаче няма да включва оригиналните и любими на всички доктори Венкман, Спенглър и Стенц.

Пак подчертаваме, че единственото официално потвърждение засега е за филма на Фийг, а той отказва да сподели какво знае за останалите планове. Покрай премиерата на новия му „SpyVariety го поразпитаха, но той сподели единствено, че снимките на неговия „Ловци на духове“ започват юни месец и да, чул е за другия филм, но – видите ли – нищо не знае.

„Чух някакво мърморене по въпроса. Кой би предположил, че има толкова много духове за улавяне… Аз знам само, че моите дами ще са жестоки и не бих влязъл в битка без тях.“

Съмняваме се, че не знае нищо по въпроса, ако действително се очаква да има обща вселена, но едва ли може да ни каже нещо повече. А за злостните и напълно необосновани коментари за неговия кастинг, казва само следното:

„Интернетът е странно нещо – обичам го, но и го мразя. Когато пуснеш съобщение като нашето, първата вълна е изключително положителна. Всички са щастливи и ти си казваш „Страхотно“. Тогава идва втората вълна. Някои от най-гнусните, женомразки гадости, които съм виждал през целия си живот… През последните четири месеца чувам „Благодаря, че съсипа детството ми“. Това ще пише на гробната ми плоча. Толкова е драматично. Честно казано, единственият начин да съсипя детството ви е да се върна назад с машина на времето и да ви направя сираци.“

Не сме сигурни дали това е единственият начин, но сме абсолютно съгласни, че неговият филм има потенциал. Може да се окаже скучен, може да е страхотна комедия, може дори да е наистина страшен, каквито са някои от обещанията. Какъвто и да е, няма да има нищо общо с пола на главните герои. Особено след като участва Кристен Уиг…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *