Иън Макелън

Тук се позабавихме доста, затова накратко. Преди няколко дни Miramax и Roadside Attractions представиха първия трейлър на „Mr. Holmes” на Бил Кондън, в който големият Иън Маккелън влиза в ролята на най-известния детектив на света Шерлок Холмс.

Разликата със стотиците други филмови (и телевизионни) превъплъщения на образа е, че в „Mr. Holmes” Шерлок е на преклонната възраст от 93 години. Болен и със слаба памет, той трябва да разреши мистерия, свързана с негов случай отпреди 50 години. Верният му другар Уотсън го няма и единствената помощ, на която може да разчита, е малкият син на хазяйката му…

Трейлърът изглежда доста симпатично и би провокирал интереса ни дори и без любопитния „premise” и забележителния творчески екип начело с Бил Кондън (правим се, че „Здрач” не съществува и се съсредоточаваме само върху „Gods and Monsters” и „Kinsey”) и Иън Маккелън. А и отзивите от Берлин, където беше премиерата на филма, са доста положителни, така че определено ще го очакваме (по възможност на голям екран).

След завръщането си от Япония в края на 40-те години, Шерлок Холмс живее с домакинката си (Лора Лини) и невръстния й син Роджър (Майло Паркър). Той решава да се противопостави на болестта, която го измъчва с отслабване на паметта, а предизвикателството е да се върне към загадка от миналото, която го е принудила да се откаже от своето „последно” разследване. В този случай помощник може би ще бъде малкият Роджър, не липсващият Уотсън…

Режисьор на „Mr. Holmes” е Бил Кондън („Gods and Monsters”, „Kinsey”), а в ролите са Иън Маккелън, Майло Паркър, Лора Лини,  Хати Мораан, Патрик Кенеди, Хироюки Санада, Роджър Алъм, Колин Старки и Филип Дейвис.

Премиерата се очаква в края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *