Вакантен пост

Мини-поредицата от три части „Вакантен пост” („The Casual Vacancy”), създадена по първата книга на Дж. К. Роулинг след „епохата” Хари Потър, ще бъде представена по НВО и по този повод получаваме трейлър. Сериалът дебютира във Великобритания през февруари и се радваше на по-скоро положителни отзиви – дори се чуха мнения, че телевизионната адаптация, включваща смес от драма и черно-комедийни елементи, се е оказала по-сполучлива от романа.

Историята на „Вакантен пост” се завързва когато в идиличното градче, предградие на Падфорд, е хвърлено в ужас с неочакваната смърт на Бари Феърбрадър (в ролята – Рори Къниър), а различни „фракции” се опитват да запълнят овакантеното място в общинския съвет.

Все още не сме чели „Вакантен пост” на Роулинг и би ни било интересно да хвърлим едно око на тази телевизионна екранизация, въпреки че не можем д кажем, че сме особено впечатлени от видяното.

Ето малко повече подробности за сюжета в официалния синопсис на българското издание на романа:

Когато Бари Феърбрадър умира на четирийсет и няколко години, градчето Пагфърд изпада в шок. На пръв поглед Пагфърд е олицетворение на английската идилия с калдъръмения си пазарен площад и древното абатство, но онова, което се крие зад красивата фасада, е град на бойна нога. Богати воюват с бедни, юноши воюват с родителите си, съпруги – със съпрузите си, учители – с учениците си… Пагфърд не е онова, което изглежда. А овакантеното от Бари място в градския съвет скоро разпалва най-голямата война, която градът е виждал. Кой ще вземе връх в избори, заредени със страсти, подмолност и неочаквани разкрития?

Джони Кембъл („Shameless”, „Doctor Who”) режисира „Вакантен пост” („The Casual Vacancy”), по сценарий на Сара Фелпс. Точно след месец – в самия край на месец април (29 и 30), са предвидени излъчванията по НВО. Ще ни е интересно как ще приемат отвъд Океана новата екранизирана творба на „майката” на Хари Потър…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments