Снимките на „Snowden” – биографичния филм на Оливър Стоун, посветен на Едуард Сноудън, започнаха само преди няколко дни, а вече имаме и първите официални кадри, на които виждаме Джоузеф Гордън-Левит в титулярната роля. Именно той разпространи част от снимките.

Преди да ги видите и да прочетете какво споделя Левит, искаме да отбележим още едно голямо попълнение към впечатляващия актьорски състав на филма, което стана известно малко след публикуването на предишната ни новина, посветена на филма. Става въпрос за Никълъс Кейдж, който ще бъде бивш офицер от разузнаването. Последният общ проект на Стоун и Кейдж „Световният търговски център” беше трагичен и силно се надяваме, че този път двамата ще се постараят повече.

Джоузеф Гордън-Левит

Джоузеф Гордън-Левит

Джоузеф Гордън-Левит и Оливър Стоун

Както виждате, снимките са от периода, в който Сноудън се е обучавал в армията, което е основен момент в коментара на Левит, придружаващ една от снимките:

Бях изненадан, когато за първи път научих, че Сноудън се е записал в армията на САЩ през 2004. Той искал да воюва в Ирак, но по време на обучението си във Форт Бенинг си счупва и двата крака и е уволнен административно. След това той продължава да е твърдо решен да служи на страната си (независимо дали го харесвате или мразите, трябва да признаете, че човекът има силна воля) и в крайна сметка получава работа в ЦРУ, където започва разузнавателната му кариера.

Днешните сцени са изключително подходящи за започване на снимките. Беше трудно, но, разбира се, не и в сравнение с истинското военно обучение. А за мен е чест и съм развълнуван да снимам войнишки сцени с Оливър. Непрекъснато си казвам: „fuck, този човек режисира „Взвод”.

Ние пък за незнайно кой път си казваме „fuck, дано този човек се стегне и напомни за бившето си аз, което правеше наистина страхотни филми, а не да изпраска поредното посредствено разочарование, каквито произвежда напоследък, превърнат в бледото копие на себе си”.

Тук искаме да припомним, че документалният „Citizenfour”, посветен на Сноудън, ще може да бъде видян на стартиращия тази седмица 19-ти София Филм Фест.

Режисьор на „Snowden” е Оливър Стоун, а в главните роли ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шайлийн Уудли, Мелиса Лио, Закари Куинто,Том Уилкинсън, Тимъти Олифант, Рис Ифънс, Джоули Ричардсън, Никълъс Кейдж и други.

Американската премиера е 25 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *