Оливър Стоун

Направо не можем да повярваме, че досега не сме писали за предстоящата драма „Snowden” на Оливър Стоун, но вместо да губим още време в тръшкане или обяснения, направо преминаваме към едно позакъсняло обобщение на случващото се около проекта, който вече се снима и се очаква по кината в края на годината.

Snowden” е проектът, към който Стоун се прехвърли след като напусна биографичния филм за Мартин Лутър Кинг с Джейми Фокс („творчески различия”, какво друго?). Засега не е съвсем ясно коя част от живота на Сноудън ще проследява филмът, но съдейки по двете книги, които са в основата на сценария на Стоун и Кирън Фицджералд – „The Snowden Files” на Люк Хардинг и „Time of the Octopus” на Анталолий Кучерена – вероятно ще видим не само самото разкриване на секретна информация, но и последвалото издирване на убежище.

В ролята на Сноудън ще видим Джоузеф Гордън-Левит и трябва да признаем, че е начело на приятно очертаващ се актьорски екип: Шайлийн Уудли е в ролята на приятелката на Сноудън, Мелиса Лио е Лора Поитрас (продуцент и режисьор на документалния „Citizenfour”), Закари Куинто е журналистът Глен Грийнуалд,Том Уилкинсън е Юън МакАскил, Тимъти Олифант е ЦРУ агент, с който Сноудън се сприятелява преди да избяга в Русия, а Рис Ифънс и Джоули Ричардсън са в неизвестни засега поддържащи роли.

Силно се надяваме да видим Стоун какъвто го познаваме от едно време и крайният резултат да е по-близо до „JFK” или дори до „Никсън”, отколкото до „W.”. Темата и главният герой на „Snowden” определено предизвикват интерес, който едва ли ще утихне особено бързо – снощи гореспоменатият документален „Citizenfour”, също посветен на Сноудън, спечели „Оскар” за най-добър документален пълнометражен филм.

Режисьор на „Snowden” е Оливър Стоун, а в главните роли ще видим Джоузеф Гордън-Левит, Шайлийн Уудли, Мелиса Лио, Закари Куинто,Том Уилкинсън, Тимъти Олифант, Рис Ифънс, Джоули Ричардсън и други.

Американската премиера е 25 декември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments