Катрин Бигълоу и Марк Боул

Отдавна не сме имали повод да пишем за нов игрален проект на Катрин Бигълоу и покрай анимационния „Last Days” се зачудихме кога ли ще имаме нещо конкретно като новина за предстоящ филм. Миналата година имаше информация за два потенциални проекта, които се присъединяват към отдавна подготвяния „Triple Frontier” – екранизация на „The True American: Murder and Mercy” с Том Харди и биографична история за американския войник Боу Бъргдал, но тогава не беше ясно дали и трите ще видят бял свят, камо ли в какъв ред.

Сега разбираме, че първият проект в програмата на Бигълоу е историята на Бъргдал. Той е американски войник, който напуска базата си, заловен е от талибаните, държан е в плен в продължение на пет години и е измъчван. Освобождението му като част от програма за размяна на военнопленници е съпроводено от доста спорове и полемики дали Бъргдал е дезертирал, загубил илюзиите си за присъствието на Америка в Афганистан. Историята все още продължава да се развива, но Бигълоу и сценаристът Марк Боул („Враг номер 1”, „Войната е опиат”, „В долината на Давид и Голиат”) я следят от години.

Боул и Бигълоу са отличен екип (ние сме фенове и на „Враг номер 1”, и на „Войната е опиат”) и историята на Бъргдал звучи точно като за тях, така че ни е интересно какво ще се получи и как този все още неозаглавен проект ще се различава от предишните им филми. Продуцент е Меган Елисън – много ни радва тази жена и единственият смущаващ филм в биографията ѝ до този момент е „Terminator Genisys” – и се очаква съвсем скоро някое от холивудските студия да подкрепи проекта. Ще ви държим в течение и се надяваме работата действително да ускори темпото – готов сценарий, кастинг, начало на снимките, премиерна дата… Знаете процедурата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Всичко на Бигълоу е супер. „Last days“ също. Мега талантливата мадама – от най-добрите режисьори, работещи в момента. 🙂