Дженифър Лорънс и Крис Прат

Фантастичният проект „Passengers” не е от вчера – The Weinstein Company се опитва да го реализира под една или друга форма от доста време, но горе-долу от „вчера” (откакто през декември Sony откупиха правата за филма) нещата започнаха да се случват. Първо, преди броени дни научихме, че номинираният за „Оскар” за „Игра на кодовеМортен Тилдъм ще седне на режисьорското столче, а сега научаваме и подробности за кастинга.

Последно, двете спрягани имена за главните роли бяха на Рийз Уидърспуун (която замени Рейчъл МакАдамс) и Киану Рийвс, но сега Variety и The Wrap твърдят, че преговори за участие водят две от най- горещите млади звезди в момента Крис Прат и Дженифър Лорънс. Предвид статута на двамата актьори в момента и свързването им с всеки втори проект, на този етап подобен кастинг изглежда като да има изцяло пожелателен характер, но явно Sony са доста сериозни по отношение на филма и като нищо скоро може да получим официално кастинг потвърждение. Единственият истински проблем ще е напасването на графиците.

Passengers” е по сценарий на Джон Спейтс („Прометей”, „Doctor Strange”) и разказва за космическо пътешествие, в което всички бъдещи колонизатори на нова далечна планета спят криогенен сън. В следствие на авария обаче, един от пътниците (Прат) се събужда цели 90 години преди достигането на целта. Пред перспективата да остарее и да умре сам-самичък на пустия кораб, той решава да събуди още един пътник – жена (Лорънс), което поставя началото на една уникална връзка.

Стискаме палци да се получат нещата, защото с подобна, любопитна фантастична история, номиниран за „Оскар” режисьор като Тилдъм и актьори от калибъра на Прат и Лорънс, от „Passengers” може да излезе нещо наистина добро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *