Уди Алън

Телевизия в интернет е много актуално, „really hot” занимание. И Amazon Studios работят все по-активно за оригиналното си съдържание – стартиралият преди почти години техен „Transparent” спечели Златен Глобус за най-добра телевизионна поредица (комедия или мюзикъл), преди два дни пуснаха доста успешния пилот на „Човекът във високия замък” по Филип К. Дик, а сега са се „прицелили” в Уди Алън!

До преди няколко години да сложим Уди Алън и телевизия в едно изречение би било достойно за фентъзи, но ето, че днес вече има уникален телевизионен проект на Алън, който се подвизава като „неозаглавен”, но компанията му е отделила „цял сезон място”; всеки епизод ще бъде около 30 минути и ще излъчван ексклузивно по Amazon Prime Instant Video.

Не че нещо конкретно се знае за поредицата, но вицепрезидентът на студиото все пак е споделил пред Variety:

„Уди Алън е изключителен творец, направил едни от най-великите филми на всички времена, и за нас ще бъде чест да работим с него по първия му телевизионен сериал. От „Ани Хол” до „Син жасмин”, Алън винаги е демонстрирал завиден талант и ние сме във възторг, че първата му работа за телевизия ще бъде излъчена именно по Prime Instant Video догодина.”

А ето и отговора на Алън:

„Не зная как се забърках в това. Нямам никакви идеи и не съм сигурен откъде да започна. Предполагам, че хората от Amazon ще съжаляват за решението си…”

Без коментар. Всъщност – искаме да ни вземе за чираци!, въпреки че знаем как от време на време се издънва…

Ясно е, че дори и да се бъзика най-сериозно, Уди няма как да предполага резултатите и не може да гарантира най-високото качество, на което е (бил) способен през годините, но ние сме негови верни фенове и сме убедени, че той ще се си намери „муза” и ще спретне едно прекрасно, забавно сериалче. И хем Amazon ще привлекат нови фенове и абонати, хем мистър Алън ще навлезе в нови, непознати територии, а може би и при хора, които не познават творчеството му. Let’s hope for the best!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *