Човекът във високия замък

Преди малко повече от четири години научихме, че Ридли Скот ще продуцира за BBC мини-сериал по фантастичната класика на Филил К. ДикЧовекът във високия замък”, но оттогава не бяхме чували абсолютно нищо за проекта и, съвсем разбираемо, го бяхме отписали напълно.

Оказва се обаче, че макар първоначалният вариант на проекта наистина да се е разпаднал, той не е умрял напълно и в крайна сметка е намерил нов дом и нова форма в Amazon, които сега са произвели пилотен епизод с надежда да бъде одобрен за пълен сезон. Ако сте в Америка, може да изгледате пилота безплатно, а всички останали ще трябва да се задоволят с първите клипове (или да изчакат да се появи по „втория начин”).

За тези, които не са запознати с романа на Дик, „Човекът във високия замък разказва за алтернативна история, в която нацистка Германия и Японската империя са спечелили Втората световна война и в последствие са си поделили почти целия свят. Двете суперсили са оплетени в студена война, фюрерът умира и Гьобелс, Гьоринг, Хайдрих и други висши немски офицери се борят за властта в Германската империя. Непрестанно покачващото се напрежение избухва на територията на бившите Съединени щати.

Признаваме, че клиповете не ни впечатляват особено, но абсолютно всички отзиви, на които попаднахме, са изключително позитивни и хората споделят, че сериалът има голям потенциал. Надяваме се в скоро време да можем да се уверим лично.

Режисьор на пилотния епизод на „Човекът във високия замък” е Дейвид Семел („Хаус”), сценарият е дело на Франк Спотниц („Досиетата Х”) и Хауърд Брентън („Spooks”), а Ридли Скот е изпълнителен продуцент. В ролите са Алекса Давалос, Руфъс Сюъл, Рупърт Евънс, Люк Клайнтанк, Ди Джей Куалс, Кари-Хироюки Тагава, Джоел де ла Фуенте и други.

Още веднъж, ако сте в Америка, пилотният епизод може да бъде гледан безплатно в Amazon.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. И какво да направим като не те е впечатлила?! Да си посипем главата с пепел?
    Аз я обичам, и тази вечер ще видя какво са произвели като пилотен епизод (да живее вторият начин :))

  2. А аз какво да направя, че на тебе ти е любима. Да си я татуирам или да направя параклис в двора и на всеки 20 април да паля огнена свастика? Книгата е куха, а края е безумно тъп. Идеята е готина, но всичко друго е зле.

  3. Е как бе, финалът е жесток. 🙂 И книгата е много здрава, разбира се. 🙂

    Пилотния епизод ми допадна, дано да го одобрят за цял сезон.

  4. Гледах всичките десет епизода от първи сезон.Това е най-хубавият сериал,които съм гледала някога.Блестяща актьорска игра и декори.Пленителен от началото до края.Взех си и книгата наскоро ще напища отзиви когато я прочета 🙂