Интересна характеристика са „лепнали” някои отвъдокеански колеги на „Woman in Gold” – най-новият филм с участието на Хелън Мирън и Райън Рейнолдс, „представете си среща между „Пазители на наследството” и „Филомена”. Предвид качествата на първия, ние се надяваме да е по-близко до втория, но това тепърва предстои да стане ясно.

Woman in Gold” разказва поредната невероятна история по истински случай – на еврейката Мария Олтман (Мирън), която е принудена да напусне Виена по време на Втората световна война. Десетилетия по-късно Мария е решена да възвърне спомените на семейството, сред които е портрет на леля й, откраднат от нацистите – прочутата картина в златно на Адел Блох-Бауер, нарисувана от Густав Климт. В мисията й помага един млад и решителен адвокат (Рейнолдс). Би ни било доста любопитно да видим как си партнират представители на толкова различни актьорски школи… и поколения!

плакат

Режисьор на „Woman in Gold” е Саймън Къртис („Моята седмица с Мерилин”), а сценарият е дело на дебютанта Алекси Кей Кембъл (актьор с най-вече телевизионен опит от 1997 година). Освен Хелън Мирен и Райън Рейнолдс в ролите ще видим Даниел Брюл, Кейти Холмс, Чарлс Данс, Елизабет МакГавърн и Франсис Фишър.

Филмът се разпространява от Weinstein Company и засега са известни две премиерни дати: за Щатите – 3 април и за Бразилия – 31 май 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *