Джейсън Стейтъм

Сигурно доста хора ще писнат, но за нас през последните няколко години, играейки едно и също нещо отново и отново, Джейсън Стейтъм се превърна в тотално клише и вече дори неоспоримият му чар не го спасява. Затова приветствахме решението му да тръгне в различна посока – първо, с участието си като злодей в поредицата „Бързи и яростни” (нищо, че резултатът беше толкова трагичен, че не е истина) и второ, с комедийно и себе-пародийно изпълнение в „Шпиони”, което според нас е най-доброто му от „Две димящи дула” и „Гепи” насам.

Сега обаче Стейтъм отново се завръща към клишето. През 2011-та той участва в римейка на едноименния филм от 1972 с Чарлс Бронсън „Механикът”, който е един от по-поносимите му, но в същото време и един от най-типичните му филми, допълнително опропастен от ужасния (вече мина доста време, така че можем да го кажем) хепиенд финал. Още тогава беше ясно защо филмът свършва по този безобразен, незачитащ оригинала начин, но вече имаме и потвърждение, което идва под формата на първа снимка от подготвяното пряко продължение „Mechanic: Resurrection”.

Стейтъм и Джесика Алба

Ако не ви е станало ясно, очакванията ни към този филм са минусови. Не стига, че трябва да преглъщаме завръщането на героя Артър Бишъп (който е тотално двузимерен в това превъплъщение) и да гледаме как Стейтъм цикли, но ще трябва да търпим и Джесика Алба, която колкото е хубава, толкова е и некадърна.

Слава богу, за баланс имаме Томи Лий Джонс и Мишел Йео, но тях ги няма на снимката, а присъстват само като имена на първия постер. От неговия таглайн ще научите и всичко, което ви е необходимо да знаете за сюжета – няма нужда да чакате синопсиси и трейлъри. Даже и филма няма защо да гледаме, въпреки че режисьор е Денис Ганзел, когото познаваме от любопитните „Вълната” и „We Are the Night”. „Всичко е ясно!”

плакат

Още веднъж, режисьор на „Mechanic: Resurrection” е Денис Ганзел, а в ролите са  Джейсън Стейтъм, Джесика Алба, Томи Лий Джонс, Мишел Йео, Натали Бърн, Сам Хейзълдайн и други.

Премиерата е 26 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Механикът“ не беше лош. На мен ми е малко повече от „поносим“. Той и първите два Транспортера са наистина стандартен Стейтъм. Обаче той добре ги изнася тия филми.

    А с Алба имам един гилти плежър, който предивсяко лято си пусках за настроение

    https://www.youtube.com/watch?v=k9jHla_eRwU

  2. Подкрепям Izumen

    Първият филм също лъщеше от клишета, които обаче бяха на място, в тон и резултатът беше доволен съботен буфер 6.5/10, От сега залагам на същото, дори очаквам една половинка отгоре заради Алба.