Както отбелязват колегите отвъд Океана, тази новина идва сигурно от желанието на компанията Production I.G. да се възползва от шума около игралната версия на култовия „Ghost in the Shell” и избора на Скарлет Йохансон за ролята на киборга майор Мотоко Кусанаги. За нов пълнометражен анимационен филм се чу през септември миналата година с обещанието за „еволюция” в сравнение с останалите поредици.

Както всички знаем, след оригиналния и несравним с последвалите продължения и вариации филм, през годините на почитателите на оригиналната манга на Широ Масамуне бяха предлагани телевизионни поредици, видео игри, а също и четири 50-минутни филма – „Ghost in the Shell: Arise”, разпространена в Япония между юли 2013 и септември 2014 година. Именно творческият екип на „Arise” се е нагърбил с амбициозната задача да представи нов анимационен филм след няколко месеца.

Режисьор на проекта е Кадзуя Номура, Кадзушика Кисе е главен режисьор и дизайнер на персонажите, Тору Окубо е режисьор на анимацията, сценарист е Тоу Убуката, а композитор е Кейго Оямада, известен с псевдонима Cornelius. Честно да си кажем – липсва ни Кенджи Каваи с традиционните фолклорни напеви, комбинирани с тайко-барабани! Сигурни сме, че нищо няма да достигне съвършенството на филма от 1995 година, но след като екипът на филма има енергия, ентусиазъм и финансиране – нещо не пречи да опитат да „издигнат на ново технологично ниво” нещата.

Гласове на героите ще принадлежат на Майа Сакамото, Икку Джуку, Кеничироу Матсуда, Тарусуке Шингаки, Шунсуке Сакуя, Такуроу Накакуни, Йоуджи Уеда, Кадзуя Накаи и Миюки Саваширо. Да – и на нас нищо не ни говорят тези имена, но трябваше да ги напишем дори само заради усещането за „далечен Изток”, което носят в себе си! И бъдете сигурни, че ще ви държим в течение за подробности около… всичките проекти, свързани с „Ghost in the Shell”.

Премиерата на новия пълнометражен филм се очаква в началото на лятото в Япония, за момента няма информация за разпространител в Щатите, а за у нас… би било равносилно да говорим примерно за раздаване на „Златните глобуси” в НДК…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *