Child 44

How do you find a killer who doesn’t exist?

Това е рекламното изречение на очаквания с голям интерес трилър на Даниел ЕспинозаChild 44” с Том Харди и Гари Олдман в главните роли, в който обаче не става дума за нищо свръхестествено. Частта с убиеца, „който не съществува”, се отнася към политическите измерения на филма, чието действие се развива в СССР през 50-те години, където комунистическият режим за нищо на света не би признал, че „в рая” може да съществува такова нещо като сериен убиец, тъй като това е ”заболяване” на упадъчния капитализъм.

Малко по-конкретно, „Child 44”, който е екранизация на едноименния роман на Том Роб Смит, разказва за агент от тайната полиция на име Лео Демидов (Том Харди), който обединява сили със съпругата си Райса (Нуми Рапас) и генерал Михаил Нестеров (Гари Олдман), за да открият сериен убиец, чиито жертви са малки момчета – едно от които (44-тото) е собственият син на Лео. Тяхната мисия за търсене на справедливост заплашва да изобличи „конспирацията на режима”, наложена от хора от най-високите етажи на властта.

След доста чакане – снимки от филма видяхме преди малко повече от година, ето че най-накрая получаваме „the real deal”, първия официален трейлър.

Тези акценти ни съсипват, но ще го преживеем. Десетки пъти сме споменавали, че си падаме по истории за серийни убийци, а когато имаме толкова различен „сетинг” и подобни актьори, просто не можем да устоим. Очакваме филмът с нетърпение и се надяваме, че ще го видим на голям екран.

Вижте и първия постер, който не е никак лош.

Child 44 - плакат

Режисьор на „Child 44” е Даниел Еспиноза („Секретна квартира”), сценарият е дело на Ричард Прайс („The Wire”, „Clockers”) по романа на Том Роб Смит, а продуцент е Ридли Скот. В ролите са Том Харди, Гари Олдман, Нуми Рапас, Джейсън Кларк, Джоел Кинаман, Пади Консидайн, Венсан Касел, Чарлс Данс, Сам Спруел и други.

Премиерата е 17 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

 1. Постера е уникален, чак съжалявам, че не съм го направил аз 😀

 2. Повръщам всеки път, в който някой по някакъв начин спомене колко е красива Noomi Rapeface.

 3. Защо трябва да използват акценти всеки път, когато правят филми за неамериканци? Няма да имам проблем да приема, че персонажите са руснаци, дори и без акцент.

 4. @Стефах Ст

  Да,е ! Враг пред портите си работеше перфектно и не английски.

  Иначе изглежда супер зарибяващо. Дано да го пуснат по кината.

 5. Абе Том Харди да няма забрана да се снима във филми
  в които не участва Гари Олдман ?

 6. Изглежда интересно, но се надявам и да е доста качествено, защото има потенциал.
  Ако се доближи поне малко до нивото на Гражданинът Х за Андрей Чикатило ще е просто супер. Едва ли ще успее да го задмине, защото този филми е култов и смея да твърдя, че е може би най добрия филм в киноиндустрията по действителен случай за серийни убийци.

 7. Добре бе, хора, хич не кефи… Това с акцента е адски олигофренски похват – който и режисьор да реши да го използва.

 8. Пълна трагедия. Чак ми стана неудобно да ги гледам.
  п.п
  Защо ли не ме изненадват продуцентите.

 9. И мен ме кефи плаката. 🙂

  А моментът с акцентите и аз не го разбирам – първо, че е тъпо, второ не всички ги правят като хората. А Харди затова е прел ролята – напоследък все това прави, пробва различни акценти на едно и също изражение. 🙂 🙂

  @Wizard
  Ама не разбрах, кой е казал, че Нуми Рапас е красива? Или просто изказваш мнение, с което всички да се съгласим? 🙂 🙂

 10. В трейлъра й го казват на нея, предполагам оттам се е афектирало момчето. За мен е същинска мистерия как може някой да предпочита шведската версия на „Мъжете, които мразеха жените“, а не американската, която превъзхожда оригинала в абсолютно всеки аспект – особено като режисура, адаптация и каст в лицето най-вече на невероятната Руни Мара.

 11. Дори Том Харди не е способен да „селне“ „красотата“ на Рапас. 🙂 🙂
  За “Мъжете, които мразеха жените” съм 100% съгласен.