Chappie

През изминалия уикенд „помечтахме” със страхотните концептуални рисунки от неосъществен „Alien” проект на Нийл Бломкамп, но сега е време да се върнем към „реалността” с втория трейлър на най-новия му фантастичен проект „Chappie”.

Много грубо казано, филмът разказва за бивш полицейски робот, който получава „дара” на самоосъзнаването, което го превръща в мишена на алчна за власт корпорация и фокус на сериозна робо-фобия. Повече подробности ще откриете в трейлъра.

Отново, както и при първия трейлър, не виждаме комедийните елементи, за които всичко говорят. Това, което виждаме, са тонове евтини сантименти и доста екшън. Не че това е някакъв супер голям проблем, просто имахме други очаквания за този филм, различни от привидната смесица между „Късо съединение” и „Робокоп” – голямата роботска гад определено мяза на ED-209.

Като цяло, не сме впечатлени особено (въпреки че самият Чапи ни е симпатичен), но за нас е по-добре трейлърите да не вдигат излишно очакванията ни и после да се разочароваме, както стана с „Елизиум” – наскоро го изгледахме отново и определено има какво да се желае от този филм.

плакат

банер

Всяко дете идва на този свят с неограничен потенциал и това важи в огромна степен за Чапи: той е надарен, специален, вундеркинд. Като всяко дете, Чапи ще се влияе от средата, в която расте – от доброто и лошото – и ще разчита на сърцето и душата си, за да намери пътя си в този свят и да се превърне в мъж. Но има нещо, което прави Чапи различен от всички останали: той е робот. Първият робот със способността да чувства и да мисли. Неговият живот и неговата история завинаги ще променят начина, по който светът възприема роботите и хората.

Режисьор на „Chappie” е Нийл Бломкамп, а в ролите са Шарлто Копли, Дев Пател, Хю Джакман, Сигорни Уивър, Ninja, Yo-Landi Vi$$er, Хосе Пабло Кантийо, Миранда Фригон и други.

Премиерата е 27 март 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *