Обещанието за „на есен” идва в самия й край (почти зима) под формата на трейлър на филма „Still Alice”, режисиран от Ричард Глaцър и Уош Уестморланд, по едноименния роман на Лиза Дженова, за който изпълнителката на главната роля Джулиан Мур получи отлични отзиви. Филмът разказва за майка, съпруга и успяла преподавателка в Колумбийския университет, която ненадейно е поразена от Алцхаймер.

Преди да видите трейлъра само да ви предупредим, че единствено онова брюнетче, дето се появява в ролята на щерка на главната героиня, може да развали (донякъде) впечатлението с нефелното си излъчване, иначе всичко ни изглежда супер!

Пред какви невероятни препятствия се изправя главната героиня, как семейството й се справя с проблема, какво тя успява да съхрани от себе си и за себе си в сблъсъка с неизбежната промяна – с нетърпение очакваме отговорите на тези и подобни въпроси, защото много харесваме работата на Джулиан Мур и именно на нея са се доверили двамата съавтори-режисьори.

Очевидно тя ще изнесе тежестта на филма, а предполагаме, че Алек Болдуин ще бъде на нейната висота като екранен партньор (поне от това, което виждаме в трейлъра). За Кристен Стюарт няма да обелваме и дума; в „Still Alice” участват още Кейт Босуърт и Хънтър Париш.

плакат

Sony Pictures Classics набързо са си спретнали едно „ограничено разпространение”, колкото да може да влезе в „наградните квалификации” – и дано, че поне с това си участие Джулиан Мур да има шанс да я забележат, а защо не и (отново) да я номинират?…

Still Alice” ще се „разпростре” из щатските кинотеритории на 16 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *