Red Knot

Има филми, на които им трябва много време, за да стигнат до екрана. Такава е съдбата на „Red Knot” на режисьора Скот Коен – заснет преди няколко години, той чак сега е готов за разпространение. Филмът разказва за млада съпружеска двойка, която потегля на малко позакъснял меден месец в безкрайната белота на Антарктика. С течение на времето нещата, които се случват на малкото корабче, променят отношенията между … всички замесени.

Главните роли са поверени на любимци на публиката (и наши също) – Оливия Търлби и Винсънт Картхайзър. Вижте трейлъра.

Не ни интересуват какви точно са причините за забавянето на филма, но сме заинтригувани от страхотната атмосфера, на фона на която се развива драматичната история и смятаме да му дадем шанс. Пък и както вече споменахме Оливия Търлби и Винсънт Картхайзър са ни любимци.

Ето какво споделя Търлби за работата си по „Red Knot”:

„Снимахме преди повече от три години. Разчитахме на импровизации, а имаше и много интересни обстоятелства около работата по този филм. Бяхме всички на една лодка, обикаляйки Антарктика и Аржентина – забележително преживяване. На Скот Коен му бяха необходими няколко години, за да успее от заснетия материал да сглоби филма. Много се вълнувам, и аз очаквам да видя какво се е получило. Беше замислен като интимна драматична история за една млада двойка и проблемите, с които се сблъскват в живота си – в една лодка, в Антарктика. Забележително, нали?”

Освен Търлби и Картейзър, във филма участва и Били Кембъл, а това впечатляващо „бяло” предизвикателство е програмирано за показ в ограничен брой киносалони, включително „мястото на независимото кино” в Ню Йорк – IFC Center, от 5 декември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *