Скалата и Карла Гуджино

И друг път сме споменавали, че още от деца си падаме по филмите-катастрофи и не ни трябва много, за да се забавляваме. В последно време обаче, елементът със „забавлението” не ни се отдава, което е лошо, защото в модерните катастрофични екшъни това е единствената утеха – липсват каквито и да е други качества, за които би могъл да се хване човек.

Някой сигурно ще каже, че равнодушието ни се дължи на факта, че сме пораснали (остарели е кофти дума), но как така възрастта влияе на оценката ни за новите заглавия, а не и за по-старите? И не, не приемаме, че отговорът е носталгията. Поне не и в толкова голяма степен. Просто едно време подходът към този род филми беше малко по-различен и имаше наистина добри заглавия, докато сега независимо дали става въпрос за нискобюджетни телевизионни продукции ала Sy-Fy или мега болкбастъри, предимно са брaдви. Разбира се, има и изключения, но те се броят на пръстите на едната ръка.

Точно затова сме малко скептични към „San Andreas” на Брад Пейтън, който е възможно най-типичният филм-катастрофа, който можете да си представите. Той разказва за пилот на хеликоптер, който трябва да работи съвместно с бившата си съпруга, за да спасят дъщеря си, след като изключително силно земетресение поразява Калифорния. Вижте първия му трейлър.

Малко ни напомня за „2012”, което е нож с две остриета, тъй като от една страна, той беше доста голяма брадва, а от друга, мащабността и качеството на разрушенията бяха впечатляващи. Тук очакваме историята да е една идея по-добра – най-малкото няма да имаме обиждаща интелекта псевдонаучна тъпня (изведнъж се сетихме и за „Ядрото”), но пък режисьорът Брад Пейтън, чиито най-добър филм е „Пътуване до тайнствения остров”, е далеч от класата на Емерих, царя на мащабните разрушения. Не че видяното изглежда зле, де…

Разбира се, като казваме, че поне историята няма да е псевдонаучна, не очакваме и да е супер точна, но поне знаем, че разломът Сан Андрес е сервирал изненади от подобно естество и не е неправдоподобно (даже напротив) да допуснем, че скоро ще ни предложи нова. Въпросът, както се казваше в катастрофичната класика „Армагедон”, е само кога.

Друг плюс за „San Andreas” са Скалата, Карла Гуджино и гърдите на Александра Дадарио – те могат да направят всичко по-поносимо.

Вижте и няколко снимки.

Скалата

Скалата

Режисьор на „San Andreas” е Брад Пейтън, а в ролите са Дуейн „Скалата” Джонсън, Карла Гуджино, Александра Дадарио, Йоан Грифит, Колтън Хейнс, Кайли Миноуг и други.

Премиерата е 29 май 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Пак.. оправи заглавието на новината.. Дуейн Джонсънъс ?? WTF?

    П.С. Циците са много яки 😉

  2. Всеки гледа в захлас филмите-катастрофи …и после се скъсва да критикува.