Последният наистина качествен филм, в който гледахме Брус Уилис, беше фантастичният и в жанрово, и в качествено отношение „Looper: Убиец във времето” на Райън Джонсън. Следващите филми, в които участва, са меко казано компромисни („G.I. Joe: Retaliation” ни е „guilty pleasure”, не го крием, но няма да седнем спорим, че е качествен), а в някои случаи, като при „The Prince”, граничат с пълната трагедия.

Сега обръщаме поглед към най-новия му проект „Vice” и таим леки надежди за нещо качествено, най-малкото защото става дума за фантастика. Уилис е в ролята на Джулиан Майкълс – създател на ултимативния развлекателен коплекс VICE, в който няма закони и  правила и благодарение на живеещите там изкуствени обитатели, които са неразличими от хората, посетителите могат да сбъднат най-извратените си и насилствени фантазии, без страх от последици. Но нещата за Майкълс не се развиват никак добре – в следствие на инцидент един от изкуствените (Амбър Чилдърс) се самоосъзнава и избягва, търсейки възможност за отмъщение, а междувременно безкомпромисен полицай (Томас Джейн) е твърдо решен да се възползва от случая и да затвори комплекса.

Звучи и изглежда като един куп неща, сред които „Westworld”, „The Purge” и „Dollhouse”, но не това е проблемът – и „Looper” споделяше един куп прилики с други произведения. Проблемът е, че трейлърът изглежда прилично тъпо и евтино и не виждаме как филмът ще се окаже хубав. Присъствието на режисьора Брайън А. Милър, който е отговорен за престъпления като „Caught in the Crossfire”, споменатия по-горе „The Prince” и още едно-две болезнени безобразия, също не ни вдъхва надежда. В най-добрия случай ни очаква нещо „компромисно”.

плакат

плакат

Режисьор на „Vice” е Брайън А. Милър, а в ролите са Брус Уилис, Томас Джейн, Амбър Чилдърс, Брайън Грийбърг, Шарлът Кърк, Тайлър Дж. Олсън и други.

Премиерата е 16 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Томас Джейн дори и на постера е неразпознаваем :/ Иначе това изглежда ужасно 🙂

  2. Честно казано изглежда много постно! Освен това по всичко личи, че ще е евтино, ся извинявай, ама да не е някаква антиутопия, в която слънцето е изчезнало и на земята е настанал мрак?