След новината, посветена на кастинга на „Crimson Peak” на Гийермо дел Торо, сме споменавали проекта само мимоходом, въпреки че имаше една-две промени, които заслужаваха да им се обърне внимание, като замяната на Бенедикт Къмбърбач с Том Хидълстън и тази на Ема Стоун с Миа Васиковска, както и дебютирането на няколко снимки от Comic-Con.

Както обикновено в такива случаи, с пропуснатата информация наваксваме при първата по-сериозна възможност, която в случая е дебютирането на първия официален кадър от филма, на който виждаме любимата ни Джесика Частейн.

Джесика Частейн

Снимката е визуално потвърждение на това, което знаем за „Crimson Peak”, а именно, че е отчасти призрачна история, отчасти готически романс и отчасти haunted house филм. Разказва за млада писателка, която в следствие на семейна трагедия е разкъсвана между любовта си към приятел от детството и изкушението на мистериозен непознат. Опитвайки се да избяга от „призраците” в миналото си, тя попада в къща, която диша, кърви и… помни.

Предвид темата на филма и забележителния актьорски състав, който освен вече споменатите Том Хидълстън, Миа Васиковска и Джесика Частейн, включва и Чарли Хънам, Дъг Джоунс и Бърн Горман, няма как да не се присетим с лека горчивина за „Свърталище на духове” на Ян Де Бонт, за който имахме доста високи очаквания, но който, като изключим едно-две аудио-визуални решения, беше разочарование. Разбира се, Дел Торо е на доста по-различно ниво от Де Бонт, така че не се притесняваме много, да не кажем никак.

Сега ви предлагаме да видите пропуснатите снимки, както и едно видео от павилиона на филма на Comic-Con.

Дел Торо

Дел Торо

Премиерата на „Crimson Peak” е 16 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *