Стоун, Къмбърбач и Частейн

Гийермо дел Торо е зает човек и като негови огромни фенове, това може само да ни радва. Последният му проект, за който писахме – „Justice League Dark”, е все още на етап сценарий, но така или иначе той е само един от десетина проекта, по които Дел Торо работи, и преди да му дойде времето има няколко други заглавия, които да ни зарадват. Първо е супер-очакваният (поне от нас) „Pacific Rim”, който режисьорът трябва да довърши и пусне по кината това лято, а след това се очаква да заснеме пилотния епизод на „The Strain” за FX през септември. А след него, през февруари 2014 се очаква да започнат снимките на хорър-трилъра „Crimson Peak”.

Честно казано, май има и други проекти, които са вмъкнати някъде из натоварената програма на Дел Торо, но сега няма да се опитваме да ги разнищим и ще се съсредоточим върху „Crimson Peak”, който досега не сме ви представяли. А проектът звучи интересно и събра много приятен актьорски екип. Но първо да обобщим какво знаем за жанра и сюжета: „Crimson Peak” е готически „haunted house” хорър за жена, която подозира, че съпругът й не е този, за който се представя. Сценарият е на Дел Торо и Матю Робинс, наскоро преработен от Лусинда Коксън, и според режисьора е „класическа, но съществено модерна история за призраци, която ще му позволи да промени старите правила на жанра”.

Миналата седмица Дел Торо обяви, че кастингът на „Crimson Peak” е завършен и никак не сме изненадани, че във видео интервюто изглеждаше доста доволен от добре свършената работа – в главните роли ще видим Ема Стоун, Джесика Частейн (тя участваше в подобния поне по жанр „Мама”, който Дел Торо продуцира), Чарли Хънам (явно са се сработили покрай „Pacific Rim”) и Бенедикт Къмбърбач, който ясно осъзнава, че желязото се кове, докато е горещо, и не възнамерява да си взима почивка в скоро време. За съжаление, засега нямаме никаква представа кой актьор в каква роля ще видим, но нямаме търпение да разберем

Както споменахме, снимките на „Crimson Peak” трябва да започнат февруари 2014, така че е рано да се говори за премиера. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Да Дрин прав си, но аз се чудя а един друг позабравен проект на Ел Торо! (как само звучи)
    Ангеле, ангеле….за който май не споменахте нищичко. Много бих искал него да видя на екран… (прадон на компютъра си. 😉
    At the mountain of madness…… (нали не бъркам заглавието)

  2. Не, аз знам, че сте му обръщали достатъчно внимание наистина, но се чудя има ли някакво развитие по него 😉

  3. Ами, Дел Торо беше обещал, че няма да се отказва от него, но скоро не съм чувал за някаво развитие по-темата.
    Според мен, ще изчакат да видят какви пари ще направи „Pacific Rim“ и тогава ще решат окончателно. Така че, ако искаш да го види, стискай палци „Pacific Rim“ да изкара много пари, дори и да е тъп. 🙂