Въпреки че доста хора останаха разочаровани от „Елизиум” (включително и част от нашия екип) ние не смятаме, че филмът е трагедия и като цяло го намираме за доста приятен – да не говорим, че има фантастичен дизайн. Също така смятаме, че повечето му недостатъци са плод на студийната политика на Sony, а не на творческите решения на Нийл Бломкамп. Но, честно казано, дори и да бяхме сред редиците на супер-разочарованите, не бихме оставили това да повлияе на надеждите и очакванията ни, свързани с третия режисьорски проект на Бломкамп – „Chappie”.

Подробностите за сюжета на филма се пазят в тайна, но това, което знаем и е достатъчно да възбуди интереса ни, е, че „Chappie” (който е вдъхновен от пародийната реклама за „роботска полиция” „Tetra Vaal” на Бломкамп от 2004) разказва за интелигентен робот на име Чапи, който по време на раждането си(?) е откраднат от двама гангстери, които искат да го използват с престъпни намерения. Ето как ще изглежда главният герой:

плакат

Определено Чапи изглежда яко – сигурни сме, че е голям чешит, а и историята (малкото, което знаем за нея) е достатъчно любопитна, така че ще очакваме филма с голям интерес,  но ще изчакаме първия трейлър, който трябва да се появи по-късно днес или утре рано сутринта, преди да се „хайпнем” истински.

Режисьор на „Chappie” е Нийл Бломкамп, а в ролите са Шарлто Копли, Дев Пател, Хю Джакман, Сигорни Уивър, Хосе Пабло Кантийо, Миранда Фригон и други.

Премиерата е 27 март 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *