Невероятните физически трансформации на Джейк Джиленхол (а надяваме се и качеството на изпълненията му) продължават в „Southpaw” на Антоан Фукуа. След като отслабна с около 15 килограма за „Лешояда”, за който очакваме да го номинират за „Оскар”, този път Джиленхол се е „нацепил” като за световно, за да влезе в ролята на боксьор левичар полу-средна категория, който се бори с редица проблеми и трагедии в личния си живот, докато се опитва да остане на ринга и да спечели любовта на дъщеря си.

Уау! Подобни телесни трансформации гарантирано не са много полезни за организма, но пък е малка цена, която (някои от) актьорите трябва да платят за това, че са известни и не им се налага да работят наистина. Разбира се, говорим глупости, за да се намираме на приказка – сигурни сме, че и на тях не им е лесно.

Ето какво споделя режисьорът Фукуа за отдадеността на Джиленхол:

Джейк ще промени начина, по който хората гледат на него. Карах го да тренира два пъти на ден на боксовия ринг. Два пъти на ден, седем дни в седмицата… Казах му от ден първи: искам те във фитнеса всеки ден – искам да тренираш всеки ден. И му казах „думата е саможертва”. Буквално. Мисля, че скъса с приятелката си, защото беше в залата всеки ден. Тренираше като боец. Организирах му спаринг, където наистина получаваше удари. Поставях го в различни ситуации, за да видя какво може – каква е неговата същност. Никой освен бойците не разбира жертвите, които трябва да направиш, за да бъдеш боец.

Очевидно ставаме свидетели на поредната (виждали сме ги много) любовна история между режисьор и актьор. Допълнително доказателство е и новината преди няколко дни, че двамата отново ще работят заедно в биографичната драма „The Man Who Made It Snow”, разказваща за единствения американец, добрал се до вътрешния кръг в колумбийските картели през 80-те години на ХХ век.

За финал да кажем, че не сме големи фенове на Антоан Фукуа („Тренировъчен ден” е изключение), но пък много харесваме Джейк Джиленхол и ще очакваме „Southpaw” с любопитство. Филмът трябва да се появи в кината през следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments