Една добра новина за всички фенове на фантастиката. Вчера НВО официално потвърдиха, че подготвяната от Джонатан Нолан и Дж. Дж. Ейбрамс сериализирана телевизионна адаптация на „Westworld” на Майкъл Крайтън е одобрена за пълен сезон. Реално погледнато, не е особено голяма изненада предвид скорошното обявяване, че Джонатан Нолан ще работи по предстоящата адаптация на „Фондацията” на Айзък Азимов. Просто  не изглежда логично НВО да предложат на Нолан подобна, изключително важна и тежка задача, ако бяха останали недоволни от работата му по пилота на „Westworld”. А в случая „доволството” може да означава само одобрение на цял сезон.

НВО разпространиха новината чрез няколко туита, включващи две снимки, както и изключително кратички Vine тийзърчета. Вижте ги.

Тази версия на „Westworld” е описвана като „мрачна одисея за зараждането на изкуственото съзнание и бъдещето на греха” и според слуховете, за разлика от оригинала, ще бъде съсредоточена върху роботите, а не върху хората. За тези, които не знаят, оригиналният филм на Крайтън разказва за високотехнологичен увеселителен парк за възрастни, в който една от атракциите – робот-каубой – се разваля и всява хаос и ужас сред нищо неподозиращите посетители на парка.

Надяваме се в скоро време да видим и тийзър на пилотния епизод, който освен че е написан от Джонатан Нолан (в съавторство със съпругата му Лиса Джой) е и режисиран от него. Изпълнителни продуценти са той, Дж. Дж. Ейбрамс, Джери Уайнтрауб и Брайън Бърк, а в ролите ще видим Ед Харис, Антъни Хопкинс, Еван Рейчъл Уд, Джефри Райт, Джеймс Марсдън, Родриго Санторо, Танди Нютън, Миранда Ото, Шанън Уудуард и други.

Премиерата на „Westworld” ще бъде през 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Наистина е жалко, че продукцията има сериозни проблеми. Дано това не навреди на финалния резултат.