Малкович

Независимо от това в какъв вид се появява, на сцената или на екрана, Джон Малкович – той предизвиква буря от овации. Една от най-добрите екранизации на миналия век си остава визията на Стивън Фриърс за писмовния роман на Шодерло дьо Лакло „Опасни връзки” и там именно Малкович (със съдействието на Глен Клоуз) водеше парада. Сега отново е решил да се обзаведе с перука и да услужи с таланта си на още един филм в епоха.

Михаел Щурмингер е сценарист и режисьор, роден във Виена, чиито най-нов филм „Casanova Variations” представлява адаптация на собствената му пиеса „The Giacomo Variations”. Главната роля е поверена на Малкович и ето как изглеждат нещата за момента.

http://www.youtube.com/watch?v=NZCkxe5Y55A

Според инфото, две истории ще са във фокуса на филма – италианският писател и авантюрист, покорител на женските сърца, се е превърнал в нарицателно име за майстор в любовните дела, сваляч и любимец на жените (а според много упорити слухове сред тях фигурират имена като Мария Антоанета и Екатерина Велика). В сценичната версия на Щурмингер има специален акцент върху музиката – присъстват творби на съвременниците на Казанова, Моцарт и Лоренцо да Понте, като вероятно този детайл ще стане част и от филма. Дали ще станем свидетели на „игра в играта” – с преплетени сюжетни нишки между края на 18 век и нашето съвремие, или ще проследим поставянето на сцена на „The Giacomo Variations” (в която Маркович също играе) – това предстои да разберем, когато (ако успеем да) гледаме филма.

В „Casanova Variations” участват още Вероника Ферес, Флориан Бош, Миа Персон, Анна Прохаска, Мария Жоао Бастос, Лола Неймарк, Керстин Авемо, Кейт Линдзи, Фани Ардан и Джонас Кауфман. Режисьорът има изградени творчески взаимоотношения с Малкович, тъй като актьорът работил с него във видеофилма от 2010 година „The Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer”. Що се отнася до „Casanova Variations” и появата му на екран, все още нищо не е сигурно – има едно неясно обещание за премиера през 2015, без допълнително инфо за месец или ден. Ще чакаме с широко отворени очи и уши – след като става дума за Малкович!

Casanova Variations

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *