Мат Деймън и Пол Грийнграс

Една изненадваща новина от вчера. Досега позицията на Пол Грийнграс и Мат Деймън към евентуалното им завръщане за нов филм от поредицата за Джейсън Борн беше, че биха го направили само и единствено ако и другият е на линия и ако попаднат на история, която си заслужава разказването. Проблемът беше, че Грийнграс нееднократно е заявявал, че според него франчайзът е тематично и креативно изчерпан – след като Борн възвръща паметта си, гръбнакът на историята, който е търсенето на истината за неговата самоличност, спира да съществува. Това предопределяше участието им като „wishful thinking”.

Сега обаче Deadline съобщават, че двамата са открили история, която си „заслужава” – ние го четем като „най-накрая ни платиха толкова, че да не можем да откажем” – и ще се завърнат за нов „Борн” филм, чиято премиера се очаква на 16 юли 2016. Deadline съобщават още, че освен с режисурата, Пол Грийнграс ще се нагърби и с писането на сценария – нещо, което не е правил от фантастичния „Полет 93” насам.

Тук изниква въпросът какво се случва с планираното продължение на разочароващия „spin-off” „Наследството на Борн” с Джереми Ренър, което последно трябваше да се режисира от Джъстин Лин? Според информацията, Universal не са се отказали от филма, а просто са го сложили на изчакване и възнамеряват да продължат с него, веднага след като този с Грийнграс и Деймън бъде завършен. Идеята е да продължат с разширяването на вселената.

Честно казано, тази новина ни оставя раздвоени и със смесени чувства. От една страна се радваме за предстоящото завръщане на Пол Грийнграс и Мат Деймън, които циментираха поредицата за Борн като един от еталоните на модерния екшън-трилър, но от друга смятаме, че трябваше да продължат с кариерите си и да не поглеждат назад. А ако толкова искат да работят заедно, да си намерят някой друг подходящ проект, както направиха със „Зелената зона”. Но както и да е, ще ви държим в течение за развитието на двата проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Аз много се кефя ,че са ги навили да се занимават пак с ‘Борн“ . Се тая колко ше им платят ,заслужават си го. А спин-оф-а с Ренър не ме жегна така или иначе. Смятам ,че още едно приключение няма да е излишно и така вече ще има своеобразна трилогия с този отбор.

  2. Трилогията за Борн беше една от най-яките евър, но с тази новата осраха работата.