Първата ни реакция към „The Pyramid” е „как така не са се сетили досега?”. Имайки предвид изключителната популярност на пирамидите, мистичността, в която са обгърнати, и десетките страшни истории за проклятия и т.н., които се преразказват и до днес и се представят за чиста монета, човек би си помислил, че модерните евтини хоръри по темата би трябвало да са далеч повече.

Е, сигурни сме, че „The Pyramid” (заедно с подготвяния римейк на „Мумията”) ще изиграе ролята на катализатор и скоро ще видим повечко хорър филми, свързани по един или друг начин с пирамидите.

Но както и да е. „The Pyramid” е дело на Грегъри Левасьор – сценариста на „Високо напрежение”, „Очи на скалите” и „Огледала” на Александър Ажа, който от своя страна изпълнява ролята на продуцент на филма – и разказва за група археолози, които откриват в Египетската пустиня изгубена пирамида с невиждана досега форма. Изследвайки тайните ѝ, те се натъкват на нещо ужасяващо…

http://www.youtube.com/watch?v=rms99zpIJLY

Клишенце от репортажното начало (изкопирано едно към едно от „Тексаско клане”) до края – нищо в този трейлър не ни дава повод да си мислим, че „The Pyramid” ще бъде нещо повече от поредния боклучав „found footage” хорър. Надеждите ни са в това, че Ажа и Левасьор разбират жанра, отнасят се към него с необходимата доза уважение и има шанс, колкото и минимален да изглежда, все пак да ни предложат нещо повече от евтин „jump scare”.

За протокола, единственото, което ни допадна в трейлъра, беше анубисът, който сграбчва жената накрая. Адски си падаме по анубиси и ще се радваме, ако го виждаме по-често, но не сме сигурни, че той ще успее да издърпа целия филм.

Вижте и един постер.

плакат

Режисьор на „The Pyramid” e Грегъри Левасьор, а в ролите са Денис О’Хеър, Ашли Хиншоу, Джеймс Бъкли, Амир К, Криста Никола и други.

Премиерата е 5 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *