Обожаваме Джон Стюърт! Телевизионен водещ, политически анализатор и сатирик, писател, актьор и „stand-up” комик, Стюърт съвсем скоро ще се превърне и в пълноправен режисьор. Дебютът му „Rosewater” се очаква в киносалоните през ноември, но изненадващо, не става въпрос за комедия, а за доста сериозна история, вдъхновена от действителни събития.

Rosewater” е екранизация на мемоарите „Then They Came for Me” на родения в Техеран журналист от ВВС Мазиар Бахари (във филма ролята му ще се изпълнява от Гаел Гарсия Бернал), който през 2009 отива в Иран, за да интервюира Мир Хосеин Мусави, но е арестуван от Революционната гвардия и измъчван в продължение на 118 дни от мъж, известен само като „Rosewater”. Стюърт, който е и сценарист на филма, има лична връзка със случая, защото гостуването на Бахари в „The Daily Show” е използвано като „доказателство” за това, че е шпионин.

Вижте първите снимки от филма, благодарение на EW.

На този етап не можем да коментираме кой знае какво, но предвид това, че Джон Стюърт е изключително талантлив и е една от най-интелигентните медийни личности в Америка, очакванията ни към филма са доста високи.

Като допълнение, вижте последното гостуване на Бахари при Стюърт, когато обсъждат случилото се.

Освен Гаел Гарсия Бернал, в ролите ще видим Шохре Агдашлу, Димитри Леонидас, Ким Бодниа, Андрю Гоуер и др.

Премиерата на Rosewater” е 7 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments