В края на януари видяхме първия обещаващ трейлър на хорър-трилърa „The Babadook”, който предизвика изключително позитивни реакции след премиерата си на фестивала в Сънданс, като едно от главните неща, които се коментираха и в най-голяма степен ни допаднаха, беше, че филмът би бил също толкова ефективен, дори и без свръхестествените елементи – нещо, което винаги приветстваме в подобен род филми. Най-скорошният пример е доста приятният „Oculus”.

The Babadook” разказва историята на млада вдовица и нейния страдащ от психични проблеми син, който е спохождан от кошмари за чудовище, което иска да убие и двамата. Когато момчето открива в дома им мистериозна книжа със заглавие „Mister Babadook”, той е убеден, че главният ѝ герой Бабадук е чудовището от неговите сънища. Скоро майката започва да вижда странно, зловещо присъствие около себе си и разбира, че това, за което я предупреждава синът ѝ, може да е истина.

Във връзка с наскоро обявената премиера на филма, Icon разпространиха нов, малко по-къс, но също толкова ефективен трейлър, който затвърждава желанието ни да го гледаме. Вероятно обаче ще трябва да изчакаме блурея, защото едва ли ще го видим по родните кина. Вижте трейлъра, а веднага след това един плакат и поредица снимки.

плакат

Режисьор на „The Babadook” е Дженифър Кент, а в ролите са Еси Дейвис, Ноа Уайзман, Даниел Хеншал, Хейли МакЕлини, Барбара Уест и други.

Британската премиера на филма е 24 октомври, а в САЩ ще може да бъде видян от 28 ноември – по кината и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *