The Babadook

Трябваха ни няколко дни преди да се престрашим и да изгледаме трейлъра на „The Babadook” – страхувахме се, че става въпрос за някакво своеобразно продължение на трагедията „Мармадюк” – но се радваме, че най-накрая го направихме, защото филмът определено изглежда интригуващо.

The Babadook” разказва историята на млада вдовица и нейния страдащ от психични проблеми син, който е спохождан от кошмари за чудовище, което иска да убие и двамата. Когато момчето открива в дома им мистериозна книжа със заглавие „Mister Babadook”, той е убеден, че главният ѝ герой Бабадук е чудовището от неговите сънища. Скоро майката започва да вижда странно, зловещо присъствие около себе си и разбира, че това, за което я предупреждава синът ѝ, може да е истина.

The Babadook” беше една от изненадите на тазгодишния Сънданс и получи изключително добри отзиви. Това, което лично на нас ни допада най-много, са коментарите, че той би бил също толкова ефективен, дори и без свръхестествените елементи. Чудим се дали това означава, че филмът ще е от любимия ни тип, в който версиите за истински чудовища и за психично разстройство са еднакво възможни и всеки решава сам за себе си.

И последно, преди да видите трейлъра, някои хора споделят, че той съдържа леки спойлъри, а било хубаво към филма да се подходи с минимални познания за сюжета. От друга страна това важи с пълна сила за абсолютно всеки филм – особено пък за хорър трилъри от подобен тип, където оригиналните идеи са все по-голяма рядкост, така че едва ли ще е такава трагедия, ако го изгледате. Ние го направихме и поне на този етап не се чувстваме прецакани или излъгани.

http://www.youtube.com/watch?v=szaLnKNWC-U

Режисьор на „The Babadook” е Дженифър Кент, а в ролите са Еси Дейвис, Ноа Уайзман, Даниел Хеншал, Хейли МакЕлини, Барбара Уест и др.

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments