Arklay

Докато сме в очакване Пол У. С. Андерсън да довърши (във всеки един смисъл на думата) филмовата серия „Заразно зло”, научаваме, че поне засега (защото в дългосрочна перспектива е неизбежно) бъдещето на поредицата не лежи в посока на някой „рибуут”, а на телевизионен сериал. Което, ако се замислите, не е голяма изненада.

Както можете да се досетите, всичко е на много ранен етап и все още няма кой знае какви подробности за проекта. Знае се, че поредицата ще се продуцира от Mance Media и ще бъде озаглавена „Arklay” (почитателите на играта знаят за планината, имението и лабораторията, които носят това име и се намират в близост до Ракуун сити). Неин създател е новакът Шон Кристофър Лебърт, а историята ще е в стила на „Gotham” и ще „дълбае” в мистерията около поредица ужасяващи убийства в Ракуун сити.

Ето официалния „pitch”, а веднага след него и едно видео, съдържащо кадри от „Ханибал”, „Седем”, „Мъжете, които мразеха жените” и „Prisoners”, чиято цел е да илюстрира какъв ще е общият тон на сериала.

Когато детектив Джеймс Райнхард попада на поредица странни убийства, той разбира, че градът крие мрачна конспирация, в центъра на която е опасен вирус, водещ до фатални последици. Скоро Райнхард открива, че вирусът вече е в кръвта му и не разполага с почти никакво време, за да разкрие конспирацията и да спаси собствения си живот.

Като търсена атмосфера изглежда яко. В момента живеем в (нещо като) златен век на телевизионните сериали, качеството е наистина високо и според нас, ако със „Заразно зло” се захванат точните хора – за Лебърт не знаем нищо, така че не можем да го коментираме – може да се получи нещо наистина интересно.

Общо взето, за този проект сме доста по-ентусиазирани, отколкото за предстоящия завършек на филмовата поредица. Не че е много трудно, де – последните две части бяха ужасяващо слаби. Стискаме палци да се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments