Никол Кидман

Човешката памет е забележително и изключително сложно нещо, което не спира да  занимава умовете на учените, които се опитват да разберат нейните физиологични и психологични измерения и механизми. А когато стане въпрос за патологии, нещата придобиват дори още по-сложни, а в някои случаи и направо фантастични измерения, и не е изненада за никого, че темата често е обект на различни произведения на изкуството. „Before I Go To Sleep” е точно такова произведение.

Филмът е създаден по едноименния роман на С. Дж. Уотсън, разказващ за Кристин Лукас (Никол Кидман), която всяка сутрин се събужда без никакъв спомен коя е и какво е правила предишния ден. И всяка сутрин съпругът ѝ (Колин Фърт) съобщава, че в следствие на инцидент тя страда от антероградна амнезия, която не ѝ позволява да помни нова информация повече от ден. Когато с нея се свързва д-р Наш, който ѝ помага да възвърне паметта си, Кристин разбира, че си води таен видеодневник – с него тя се опитва да внесе ред в хаоса на живота си и да достигне до истината за това какво се е случило в миналото ѝ.

Вижте първия трейлър.

Няма как да не си спомним за паметни (извинете) класики като „Мементо” и „Shattered” на Волфганг Петерсен. Все пак това са емблеми, когато стане въпрос за подобен род филми. Дали „Before I Go To Sleep” ще успее да се нареди до тях, тепърва ни предстои да разберем. Предпоставките ги има – добрата литературна основа и качествен творчески екип, но ще излъжем, ако кажем, че трейлърът ни впечатли с нещо. Но по принцип си падаме много по такива филм, така че не ни трябва много.

Вижте и един нов плакат.

плакат

Продуцент на „Before I Go To Sleep” е Ридли Скот, а режисьор е Роуън Джофи („Brighton Rock”), който е и автор на сценария, базиран на едноименния роман на С. Дж. Уотсън. В ролите са Никол Кидман, Колин Фърт, Марк Стронг, Ан-Мари Дъф, Дийн Чарлс Чапман и др.

Премиерата е 12 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Малко взеха да ми писват тези „мементо“ филми, но този наистина изглежда обещаващ.