За всичко е виновно Бионсе-то! Повярвайте ни – нямаше да се занимаваме с „порното за мами” поне още месец-два (или поне до четвъртък, когато ще дебютира първия трейлър на филма), докато не излязат малко повечко видеа и не се завърти сериозно рекламната кампания на „Fifty Shades Of Grey” („Петдесет нюанса сиво”), но сега, след като певицата в личния си Instagram-акаунт пусна няколко секунден тийзър, ненадейно почувствахме необходимост да го покажем.

За подобен ПР-ход трябва да разполагаш или с много, ама много солиден бюджет, или самата певица да е die-hard-фен на романа, или да се комбинират и двата фактора. Ние предполагаме, че е третия вариант – Бионсе не е случайна звезда и знае много добре как да си изиграе картите; не ни се вярва подобен пост, със стотици хиляди лайкове и коментари, да е породен само от алтруизъм.

За музиката на филма, режисиран от Сам Тейлър-Джонсън, ще отговаря любимият ни Дани Елфман, в „саундтрак”-секцията не е отбелязано участие на Бионсе (ако ще пее – да си казва овреме!) и ето защо засега ще си мислим, че желанието й да се мушне отново под светлините на прожекторите е попътно със стремежа на Universal да си осигури публика. Славата на еротичния бестселър лекинко отшумя и в момента е въпрос на стратегема да се привлекат в кината всички онези представители на женския пол, които са успели да си загубят часове пред книгата на Ерика Ленърд Джеймс.

Извън рекламната сесия на EW все още (почти) нищо се не види от Джейми Дорнан и Дакота Джонсън – изключение са една снимка на мистър Грей и един плакат (можете да ги видите по-долу) – ама ние и не държим особено. По този проект се отчитаме единствено от мазохистични подбуди.

Fifty Shades Of Grey

Fifty Shades Of Grey

За най-незапознатите – кратичко резюме на сюжета:

Fifty Shades Of Grey” разказва за току-що завършилата колежанка Анастасия и чаровния милиардер Кристиян Грей, който иска да сключи договор с нея за „пълен контрол върху живота й”. Красивият, умен и смущаващ млад мъж привлича невинната и девствена Ана; за Грей е невъзможно да устои на красотата, интелигентността и независимия дух на девойката и също я иска за себе си – но поставя стряскащи условия. Обсебващата им физическа връзка отключва бурни и мрачни страсти. „Еротична, забавна и чувствена, трилогията „Fifty Shades…” ще ви обсеби, покори и ще остане в спомените ви завинаги”

Последното рекламно изречение много напомня на едновремешните „Арлекин”-ки – розов роман, ала оцветен с BDSM и подходящ най-вече за домакини/женска аудитория на възраст между 25 и 55.

Главните роли във „Fifty Shades Of Grey” са поверени на Джейми Дорнан и Дакота Джонсън, режисирани от Сам Тейлър-Джонсън; участват още Дженифър Ел, Люк Грим, Марша Гей Хардън, Макс Мартини, Елоиз Мъмфорд, Дилън Нийл, Рита Ора, Виктор Расук и Кълъм Кийт Рени; сценарият е дело на Кели Марсел, а един от продуцентите е авторката на трилогията Е.Л. Джеймс.

Премиерната дата на първия „нюансов” филм е 13 февруари 2015 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *