лого

Що е то „детски трилър”? В началото на 90-те години започва излизането на американска поредица, може да се нарече и месечник, от забавни и страшни книжки за деца между 9 и 13 години – преди тази възраст не винаги четат гладко или пък не могат да вникнат в смешните страшки, а пораснат ли – доста по-различни неща започват да им се въртят в главите…

Поредицата се нарича „Goosebumps” и неин автор е Р. Л. Стайн. Както твърди събраната онлайн енциклопедична информация, през 2003 година той е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като създател на най-продаваната детска поредица книги – оригиналната поредица за 5 години издава 62 книги, а общият брой на творбите до ден днешен (с различните продължения) е 178; издадени са на 32 езика, в над 300 милионен тираж по цял свят.

Решението на Columbia за филма „Goosebumps” е Джак Блек – той влиза в ролята на създателя на поредицата, мистър Стайн, който се среща със собствените си творения, които са го направили известен. Блек не се задълбава в приликата с прототипа на героя си и го описва като „по-скоро кисел, раздразнителен и мрачен повелител  на чудовища”. В процеса на работата си по образа актьорът се запознава със самия Стайн – „той е прекрасен човек – много умен, забавен, чаровен. Дойде на снимачната площадка и дори се появи в един кадър на филма. Получих благословията му да създам героя така, както си го представях”.

Преди няколко дни в интернет се появиха снимки които представляват първият ни поглед към „Goosebumps”, но за съжаление от тях не можем да си изградим кой знае каква представа за самия филм. На Comic-Con беше показан и трейлър, но предвид това, че премиерата се очаква чак до година, не вярваме ние да го видим скоро. Ама може и да грешим, де, ще видим. А сега ето снимките.

Джак Блек

Джак Блек

Ето и официалният синопсис:

Разочарован от реалността – защото трябва да се премести от големия град в едно малко градче, тийнейджърът Зак Купър (Дилън Минет) вижда лъч светлина в образа на момичето от съседната къща – Хана (Одея Ръш). Нейният тайнствен татко е известният Р. Л. Стайн (Джак Блек), автор на прочутата поредица „Goosebumps”, който се оказва затворник на собственото си въображение – чудовищата от книгите му са истински и Стайн защитава читателите, като държи под ключ в книгите си всичко зло и ужасяващо. Когато без да иска Зак пуска чудовищата от техните ръкописи, те започват да тероризират градчето. Познайте кой трябва да се намеси, за да спаси ситуацията?

Определено ще е любопитно да видим Блак в история, която до голяма степен предполага използване на комедийното му амплоа. От друга страна се очертават и доста приключенски моменти, с намигане към тийнейджърската аудитория. Тази неопределима смес може да се окаже а) интригуваща и освежаваща, б) досадно-приповдигната с комедиен апломб или в) скучна и предвидима (според книжките) детска история. Крайният резулта ще видим до година.

Режисьор на „Goosebumps” е Роб Летерман. Филмът се очаква на екран от 7 август 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *