В началото на март видяхме един любопитен тийзър на вдъхновения от темата „колко добре би могъл да познаваш друг човек” „Honeymoon” – обещаващия хорър дебют на Лий Яняк с участието на познатия ни от „Fish Tank” и „ControlХари Тредуей (който оттук насетне завинаги ще свързваме с ролята му на д-р Франкенщайн в „Penny Dreadful”) и Игрит от „Игра на троновеРоуз Лесли. Въпреки че видяното в тийзъра определено ни допадна, решихме да изчакаме пълния му трейлър, както и някой друг отзив от SXSW, преди да си формираме някакво по-твърдо мнение и очаквания.

Е, от няколко дни трейлър и отзиви са вече налице, така че е време отново да обърнем внимание на филма, като започнем с трейлъра. Преди това обаче, припомнете си официалния синопсис:

За да отпразнуват медения си месец, младоженците Пол (Тредуей) и Би (Лесли) заминават за отдалечена езерна област, където ги очаква обещание за романтично усамотение. Скоро след като пристигат, Пол намира Би да се лута дезориентирана в гората късно през нощта. Постепенно Би се дистанцира от Пол, поведението ѝ става все по-странно и той започва да подозира, че онази нощ в гората се е случило нещо повече от обикновено ходене на сън.

Определено ни допада това, което виждаме – има чудесна атмосфера, голяма доза напрежение и усещане за надвиснал ужас и всичко това, без използването на „jump scare” евтинийки или отблъскващи (било то с кървища или някакви други гадости) моменти. А в допълнение има и мистерия, която не става ясна от първата секунда.

Дотук добре, какви обаче са отзивите? За наша радост, и по този показател имаме успех, тъй като всички ревюта, на които попаднахме (без много да сме се ровили обаче) са положителни. С други думи казано, с удоволствие ще хвърлим едно око на „Honeymoon” в момента, в който ни се открие възможност.

А сега, като допълнение, предлагаме ви да видите един клип, както и официалния постер.

плакат

Режисьор на „Honeymoon” е Лий Яняк, а в ролите са Хари Тредуей, Роуз Лесли, Хан Браун и Бен Хюбър.

Премиерата е 12 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *