Две години и половина, с особено голям интерес очакваме екранизацията на Антон Корбин по шпионския трилър на Джон Льо Каре „A Most Wanted Man”, и след като беше показан на фестивала в Сънданс, най-накрая дойде моментът той да се появи и на редовен кино показ. Малко по-малко от месец преди премиерата му, представяме на вниманието ви най-новия му трейлър, както и един от преди няколко месеца, който по неизвестни за нас причини, сме пропуснали да отбележим. Вижте.

Подредбата беше тенденциозна – първо, хората така са си го замислили като рекламна стратегия, и второ – вторият нещо не ни „изпълва на макс”, както може да се очаква от рекламно видео, разпространявано непосредствено преди филмът да се срещне с широката си публика. Очакваме много – да, и с този материал по Джон Льо Каре (няма да се уморим да напомняме колко е добър „Дама, поп, асо, шпионин”), и с този режисьор – Антон Корбин, уникален визионер и творец, и разбира се – с този актьорски екип! Непрежалим Филип Сиймур Хофман в една от последните си роли, сериозен и може би плашещ Уилям Дефо, железна (както винаги!) Робин Райт и Рейчъл Макадамс, която гледа като страхлива дебютантка, но очевидно има значима роля в историята, след като името й е поставено на второ място в „актьорското каре”.

Филмът не си спечели особено фаворизиращи ревюта, но ние избираме да не се доверим на разните характеристики, дадени му от специалистите – не искаме да изпадаме в предубеждения, а и не си падаме по сравнени от типа на „не е като …”! Попадне ли ни в полезрението – ще споделим лични впечатления. Само че отсега е ясно, че Хофман се е справил брилянтно с ролята на германския шпионин.

Ето подсещане за сюжета:

A Most Wanted Man” е модерен шпионски трилър, разказващ за нелегален емигрант, укриващ се от закона – измъчван и белязан полу-руснак и полу-чеченец (Григорий Добригин), който се появява в ислямската общност на Хамбург, за да търси помощ. Той иска да си върне богатството на мъртвия си баща и скоро влиза в контакт с британски частен банкер и млада адвокатка, твърдо решена да защитава правата на потисканите емигранти. Нищо около младия човек обаче не се връзва. Дали е жертва, крадец или по-лошо – екстремист, с твърди намерения да разрушава? Отговорите на тези въпроси трябва да намери брилянтен шеф на германски екип шпиони, който трябва да нареди пъзела, преди не е станало твърде късно. В мрежата от интриги са заплетени един банкеер (Дефо) и млада адвокатка (Макадамс), която е решена да защитава онеправданите на всяка цена…

Режисьор на „A Most Wanted Man” е Антон Корбин, сценарият е дело на австрийския писател Андрю Бовел („Острие на мрака”), а зад камерата е Беноа Делом („Беззаконие”). В ролите са Филип Сиймур Хофман, Рейчъл Макадамс, Робин Райт, Уилям Дефо, Даниел Брюл, Григорий Добригин, Франц Хартуиг, Костя Улман, Райнер Бок, Шарлоте Шваб, Нина Хос, Макс Волкер Мартенс и Мартин Вутке.

Филмът излиза на екран в Щатите на 25 юли и ще тръгне по кината във Великобритания на 5 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *