Шейн Блек оглавява римейка на „Хищникът”

Update: След обявяването на вчерашната новина, че Шейн Блек ще напише трийтмента и ще режисира предстоящия римейк/рибут на „Хищникът”, от Collider са се свързали с него за коментар и той прави едно много важно уточнение, което лично за нас е в голям плюс.

Блек споделя, че поне що се отнася до него и сценариста на филма Фред Декър (в крайна сметка студиото може да реши друго), те със сигурност не виждат проекта като рибут. „Защо да започваш отначало, след като имаш такава богата митология, с която да работиш?”. Той споделя още, че по принцип не харесва рибутите, но „really gets behind inventive sequels” и предпочита идеята да разшири и изследва съществуващата митология на „Хищникът”, а не да „натисне „reset” бутона”.

Още веднъж, това за нас е в плюс и се надяваме проектът да се получи. Следва оригиналната новина от 25.06.

–––––––––––

След като не им се получиха нещата с „Хищниците” на Робърт Родригес и Нимрод Антал – филмът беше разочарование във всяко едно отношение – Fox са принудени да търсят нов вариант за възкресението на популярния франчайз и както доста често става напоследък, този нов вариант ще бъде пълен „рибут”.

Добрата новина е, че отговорен за проекта ще бъде сценаристът на „Смъртоносно оръжие” и режисьор на „Kiss Kiss Bang Bang ” и „Железният човек 3Шейн Блек, който изпълняваше култовата роля на Хоукинс („Jeez you got a big pussy. Jeez you got a big pussy.”) в ненадминатата класика  на Джон МакТиърнън и Шварценегер.

THR съобщават, че Блек ще напише трийтмента на предстоящия рибут и ще надзирава писането на сценария, който ще бъде дело на партньора му от „Monster SquadФред Декър. Той е отговорен и за „Робокоп 3”, ама ще се направим, че не съществува подобен филм. На този етап Блек е спряган и за режисьорското място.

Ние сме на мнение, че никога няма да има втори филм от класата на „Хищникът” (че дори и на „Хищникът 2”), но сме любопитни да видим какво ще измисли Блек и въпреки че не смятаме, че е кой знае какъв режисьор, сигурни сме, че крайният резултат няма да е по-лош от „Хищниците” и двата „кросоувъра” с „Пришълецът”. Така че, на този етап, сме позитивно настроени.

Междувременно се появи информация, че въпреки проблеми с бюджета, Блек все още работи и по отдавана подготвяната модерна киноверсия на „Doc Savage” и дори се е срещал с Крис Хемсуърт за главната роля. Ще се ослушваме кой от двата филма ще се появи първи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Заради ехото, вика… бахахахахахахахах
    Това не го помня или в монотония дублаж са го пропуснали. 😀

  2. Присъствието на Фред Декър е сред най-обещаващите неща в тоя проект.