Hector and the Search for Happiness

Какво е щастие и къде се крие то? Тези въпроси са в основата на създадения по романа на Франсоа Лельор „Hector and the Search for Happiness” на Питър Челсъм, разказващ за ексцентричния психиатър Хектор (в ролята любимият ни Саймън Пег), който изоставя практиката, приятелката си и въобще всичко, което до момента е наричал свой живот, и се отправя на пътешествие, за да открие дали щастието наистина съществува.

Преди малко повече от половин година видяхме един „духовен” кадър, но знаете, че по снимки е трудно да се съди за който и да е филм, затова зачакахме трейлър, по който да сверим предизвиканите от сюжета леки опасенията за елементарна възвишеност и очевидни откровения за живота. Е, сега вече разполагаме с трейлър, който дава доста добра представа за естеството на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=eCd-9TQKDjw

Има известна доза „екзестенциална евтинийка”, но положението не е толкова зле, колкото може да се очаква – спасението е в комедийния тон и разбира се, в Саймън Пег, който просто не може да бъде приет на сериозно. Затова дори и когато имаме „философстване”, не го приемаме като нравоучение, а като закачка.

Като цяло обаче не сме сигурни какво да мислим за филма. Не сме супер въодушевени, но не сме и пълен пас. Струва ни се, че „Hector and the Search for Happiness” ще е от класата на „Уолтър Мити”, а ние сме едни от малкото хора, които не останаха супер разочаровани от него, така че има големи шансове да не останем разочаровани и от този.

Hector and the Search for Happiness

Hector and the Search for Happiness

Режисьор на „Hector and the Search for Happiness” е Питър Челсъм, а в ролите ще видим Саймън Пег, Кристофър Плъмър, Розамунд Пайк, Тони Колет, Стелан Скарсгард и Жан Рено.

Британската премиера е 15 август, а в Щатите ще се появи на 19 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments