Goal of the Dead

Вече няколко дни световното по футбол върви с пълна сила – и колкото и да ни дразни цялата изкуствена еуфория около него, дори и ние му се поддаваме от време на време, което ни краде от времето за филми и сериали (за което нямаме извинение, ама…) – и си помислихме, че в тази връзка можем да ви предложим нещо тематично.

Става въпрос за хорър-простотийката „Goal of the Dead” на режисьорите на „The HordeБенджамин Роше и Тиери Поаро, който е разделен на две „полувремена” (всяко на един от двамата режисьори) и разказва за френския олимпийски отбор по футбол, който посещава малко градче в Северна Франция, за да изиграе изключително важен мач. Много скоро след началото си, футболната среща се превръща в кървава борба за оцеляване, след като на свобода е пуснат опасен зомби-вирус, който се разпространява мълниеносно и трансформира играчите, публиката и местните жители в странни побеснели същества.

Изглежда забавно, а и отзивите не са никак лоши. Според повечето от тях, филмът не само е „B-movie” кретенийка подходяща за групови гледания с приятели, но е и чудесен зомби-филм сам по себе си – прекрасно заснет и с наистина впечатляващ екшън и „gore” сцени. Едно от най-яките описания, на които попаднахме, е, че „Goal of the Dead” е „изроденият син на „Planet Terror” и „Shaun of the Dead”.

Вижте едно видео, което показва колко работа е отишла по създаването на специалните ефекти, които наистина изглеждат качествено, а след това хвърлете едно око и на няколко постера.

плакат

плакат

Режисьори на „Goal of the Dead” са Бенджамин Роше и Тиери Поаро, а в ролите са Албан Леноар, Чарли Брюно, Тифани Давио, Ахмед Сила, Ксавие Лоран, Себастиан Вандерберге и др. Френската премиера на филма е била още през февруари, но за останалите страни все още няма конкретни дати.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Филмът носи важното послание, че футболът прави от хората шибани зомбита, които заслужават да бъдат декапитейтед на всяко място, и по всяко време. 🙂

  2. Точно така. Кур за футбола и хедшот за тъпите зомбирани запалянковци.