Цяла година изтече от първия неофициален поглед към изключително любопитния нов проект на Алехандро Гонзалес ИняритуBirdman” (или The Unexpected Virtue of Ignorance), който е сред най-очакваните филми за 2014. През тази една година филмът не се вясваше никакъв на новинарския небосклон, но сега се завръща с гръм и трясък и то не с какво да е, а с първия си тийзър трейлър.

Birdman” разказва за актьор (Майкъл Кийтън), който буквално е преследван от образа си на супер-герой (ролята, което го е направила известен) и е на път да изгуби здравия си разум, опитвайки се да се върне в светлините на прожекторите с роля в пиеса на Бродуей, жонглирайки между семейството и кариерата.

Според нас трейлърът изглежда прекрасно – Майкъл Кийтън е номер едно! Откриваме много от познатия стил на Иняриту, но в същото време е и доста различно, най-малкото заради жанра. Това няма как да не ни радва, тъй като при Иняриту определено се забелязва известна репетативност, което доведе до по-сериозни критики към последните му два филма „Вавилон” и „Бютифул” (нищо че като цяло бяха добре приети от критиката) и режисьорът просто бе длъжен да пробва нещо различно.

Трябва обаче да кажем, че дори когато очевидно става въпрос за комедия (смахната и доста черничка), пак не можем да се отървем от усещането, че в крайна сметка и този път Иняриту ще ни сервира някоя брутална депресия. Ама ще поживеем, ще видим.

Като допълнение, вижте и страхотния първи постер на филма.

плакат

Режисьор на „Birdman” е Алехандро Гонзалес Иняриту, а в ролите са Майкъл Кийтън, Едуард Нортън, Ема Стоун, Наоми Уотс, Зак Галифанакис, Андреа Райсбъроу, Ейми Райън и др.

Премиерата е 17 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Tрейлърът е един път.
    Мярнах доста яки неща, ако и филмът е депресарски ще е много добре. 😀

  2. Хаха, crazy good :D. Вероятно ще има по тъжни/тежки моменти – съдейки по белезите на Кийтън около вратът му например, ала едва ли ще е с изцяло горчив оттенък (или твърде близо до предишните му работи).