Филмите с кулинарни изкушения са много… многопластови. А когато е примесена и екзотика, направо става страшно – докато гледаш, не преставаш да се облизваш като коте пред паничка мляко, а след филма хукваш към любимо място за хапване, за да… обсъдите с тайфата филма! Горе-долу това може да се очаква от предстоящия „The Hundred-Foot Journey” на Ласе Халстрьом с прекрасната Хелън Мирън – вижте!

http://www.youtube.com/watch?v=RrtmsnUg9Sg

Някъде в южна Франция мадам Малори, чиито класически френски ресторант е удостоен със звезда на Мишлен, управлява с твърда ръка в кухнята, ала е изправена пред неочаквано предизвикателство, когато индийско семейство наема изоставената къща от другата страна на улицата и отваря… ресторант! Логично е да се обяви война, но младият Хасан (Маниш Даял), който все още изучава тайните на занаята, няма нищо против да почерпи от опита на съседите, и резултатът е омагьосващо вкусен.

Ако ви изглежда прекалено „напудрено и захаросано” – имате право, все пак филмът е на DreamWorks, а продуценти са му Стивън Спилбърг и Опра Уинфри. Но по-важното е, че негов режисьор е Ласе Халстрьом, когото много харесваме, заради филми като „Защо тъгува Гилбърт Грейп” и „Шоколад”. Сигурни сме, че той „знае как” да приготви и поднесе филма! Сред останалите актьори са Ом Пури и Шарлот ле Бон. Чуват се сравнения с „The Best Exotic Marigold Hotel” – хммм, ще видим…

плакат

Хелън Мирън

Хелън Мирън

Филмът се очаква на екран на 8 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments