Caмара и Джейсън има защо да са ядосани...
Caмара и Джейсън има защо да са ядосани…

Два хорър проекта, които oт години се очакват и постоянно биват местени като премиерни дати, отново бяха отложени. Първият се казва „Rings“ на Ф. Хавиер Гутиерес, който уж последно беше насрочен за следващия месец. Филмът е трета част на приличния римейк „Предизвестена смърт“ на Гор Вербински, базиран на японския шедьовър „Ringu“ на Хидео Наката, който пък е вдъхновен от романа „Kpъгът“ на Коджи Сузуки (споменаваме оригиналната екранизация в 24-тия епизод на нашия подкаст). Ceга обаче се оказва, че (според мълвата – заради по-слабото от прогнозите представяне на зловещия „Blair Witch“ на Адам Уингард в щатския боксофис) ще трябва още малко да потърпим, тъй като заглавието ще се появи на 3-ти февруари. Дотогава можете да залъжете глада с компромисната тъпотияSadako vs. Kayako“ на Коджи Шираиши, който вече се върти из разни световни екрани, а сигурно ще може лесно да бъде засечен и из торент сайтовете.

 Възможно ли е слабият боксофис на „Blair Witch” да е причина за отлагането на „Rings“ и „Friday The 13th“?
Възможно ли е слабият боксофис на „Blair Witch” да е причина за отлагането на „Rings“ и „Friday The 13th“?

Другият е поредната нова версия на второразредната слашър класика „Friday the 13th“, реализирана в началото на 80-те години на миналия век от Виктор Милър и последвана от над десет продължения и преиздания (на едно от тях обръщаме бегло внимание в краткия 2-ри епизод на споменатия по-горе подкаст). Въпреки че режисьорът (Брек Айснър) и сценаристът (Аарон Гузиковски) са фиксирани, а историята (гарантира ни продуцентът Брад Фулър) е вече напълно ясна, дебютът на бъдещите мачете приключения на Джейсън Ворхийс ще се състои не през януари, а на 13-ти октомври догодина, което тотално не ни изненадва, тъй като вече сме в есенния сезон, а нито кастингът е обявен, нито снимките са започнали. В допълнение научихме, че планираното ТВ-издание на франчайза засега е изоставено като идея, но пък играта се движи по план, ще е пригодена едновременно за Microsoft Windows, Xbox One и PlayStation 4, а до седмици би трябвало да е на пазара – даже онлайн вече има 8-минутно геймплей демо:

Да се върнем на темата от новината – нямаме обобщаващ коментар, освен този: писна ни на шапката от чакане. Щом „Rings“ и „Петък 13-ти“ бъдат най-сетне завършени и изгледани от нас, ще повярваме, че изобщо съществуват. Толкова засега.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. По-добре дебил ,отколкото козунак в бидон 🙂

  1. Изглежда лейм, но за фенове на жанра или на франчайза сигурно ще е гилти плежър.