Стив Карел и Чанинг Тейтъм

Update: Най-долу прибавихме и първият официален постер на филма. Заедно с него излязоха и първите отзиви, които са меко казано фаворизиращи.

–-
Foxcatcher” на Бенет Милър беше един от най-очакваните от нас филми за 2013-та и бяхме много нещастни, когато премиерата му беше отложена за края на тази година (както се оказа, за да може творческият екип да има повече време да го завърши).

По думите на самия Милър, той не снима филма по нормалния начин, не работи по сценарий, а организира работата си по „outline” и сцените, които решава да заснеме се изследват на репетициите и после с актьорите в самия ден на снимки, което – отново по думите на Милър – прави монтажа доста по-сложен процес и съответно изисква повече време.

Едно от по-тъпите последствия от преместването на премиерната дата беше, че от студиото изтеглиха доста приятния тийзър трейлър на филма – имаше един момент, в който той се появи отново, но пак много бързо бе премахнат. Сега обаче, покрай премиерата на филма в Кан, се появи първият клип от филма, представящ отблизо главните действащи лица Джон Дюпон и Марк Шулц.

Ако сте пропуснали предишните ни новини по темата, „Foxcatcher” разказва истинската история на състезателя по борба Марк Шулц и Джон Дюпон, мултимилионер, филантроп  и параноиден шизофреник, собственик на клуба „Foxcatcher”, който през 1996 г. убива брата на Марк, олимпийския златен медалист по борба и негов дългогодишен приятел Дейвид Шулц, смятайки, че той е част от конспирация, целяща смъртта му.

http://www.youtube.com/watch?v=tGSgFRj_uls

Определено много ни се гледа – Стив Карел е просто уникален. Стискаме палци изпълнението му да бъде забелязано. Ще ни се да видим и някой нов трейлър, който да не бъде премахван след 2 часа.

Ще ни се и отново да отбележим (за тези, които не са запознати с този спорт и с конкретните подробности) и българската нишка в историята. Дюпон е спонсорирал и българската свободна борба и бил личен благодетел на олимпийския ни шампион Валентин Йорданов, който дори е живял в имението му в САЩ. Също така, част от защитата на Дюпон в съда се базира на това, че е взимал българското лекарство „Scopolamine“, чиято употреба може да е повлияла на умственото му състояние и да е усложнила „душевното му заболяване”.

Foxcatcher - постер

Режисьор на „Foxcatcher” е Бенет Милър („Капоти” и „Кешбол”), а в ролите са Стив Карел, Марк Ръфало, Чанинг Тейтъм, Ванеса Редгрейв, Сиена Милър и Антъни Маки.

Филмът ще дебютира тази седмица в Кан (в очакване сме на първите отзиви), а официалната премиера е 14 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *