Емерих

Когато прочетете „Роланд Емерих” – какво си представяте? Гигантски блокбастърен шум, нали? Но преди да започне продълженията на „Денят на независимостта”, режисьорът е решил да отдаде дължимото на един много по-скромен, но важен проект, посветен на бунтовете Stonewall в Ню Йорк.

Вълненията в Гринуич Вилидж на 28 юни 1969 година носят името на гей-бар, в който полицията влиза със сила и провокира хората да отвърнат подобаващо на потъпкването на техните права. Тези събития са считани за емблематични в съвременната история на движенията за отстояване правата на хората с гей сексуална ориентация. „Тогава за първи път на полицията беше показано, че трябва съвсем на сериозно да се съобразяват с гей хората!

Независимо от емоционалните, лични подбуди на Емерих да се захване с този проект, ние ще очакваме от него интригуващ разказ без апокалиптични елементи. Режисьорът е ангажирал Джеръми Ървайн („Боен кон”, „Големите надежди”, „Затворник от миналото”) за една от главните роли във филма – неговият герой осъзнава, че политическата ангажираност е дълг на всеки млад човек, особено в бурни, бунтовни времена като края на 60-те години…

В интервю преди време Емерих е заявил, че бюджетът на „Stonewall” ще бъде между 12 и 14 милиона долара; в момента не е ясно дали цифрите остават в тези граници. Сценарист е създателят на телевизионната поредица „Братя и сестри” Джон Робин Бейтс. Проектът все още няма обявена премиерна дата, но се очаква Емерих да приключи скоро с него, защото все пак ще му се наложи да премине към първото продължение на „Денят на независимостта”, което се очаква да завладее екраните на 1 юли 2016 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments